Lavacakejes
Het geheim van deze stromende cakejes? Je bakt ze nét niet helemaal gaar. Alleen voor chocoholics!
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 ºC. Vet de muffinvorm in en bestuif met wat bloem. Meng de boter en suiker met een mixer. Klop één voor één de eieren door het boter-suikermengsel. Schep er de bloem en het zout door.
Hak de chocolade in stukjes en verwarm au bain-marie. Spatel de chocolade voorzichtig door het boter-suikermengsel. Schep het beslag in de muffinvorm. Bak de cakejes in 8-10 min. gaar. Serveer direct.
Au bain-marie smelten
Instructievideo - 00:34 min.
Lavacakejes
Het geheim van deze stromende cakejes? Je bakt ze nét niet helemaal gaar. Alleen voor chocoholics!
nagerecht
null porties
330 kcal
15 min. bereiden
10 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 ºC. Vet de muffinvorm in en bestuif met wat bloem. Meng de boter en suiker met een mixer. Klop één voor één de eieren door het boter-suikermengsel. Schep er de bloem en het zout door.
Hak de chocolade in stukjes en verwarm au bain-marie. Spatel de chocolade voorzichtig door het boter-suikermengsel. Schep het beslag in de muffinvorm. Bak de cakejes in 8-10 min. gaar. Serveer direct.
combinatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
25 g ongezouten roomboter
100 g donkere basterdsuiker
3 middelgrote eieren
25 g tarwebloem
1 mespunt zout
200 g pure chocolade 72%
Dit heb je nodig
muffinvorm met 6 holten