Amerikaanse chocoladetaart
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 175 °C. Snijd de boter in blokjes en doe ze in een steelpan met een dikke bodem. Breek 200 g pure chocolade en de melkchocolade boven de pan in stukjes. Zet de pan op het allerkleinste pitje van het fornuis en laat de chocolade en boter heel zachtjes smelten. Roer er regelmatig in. Neem de pan van het vuur en laat de chocoladeboter nog even afkoelen.
Breek de eieren boven een beslagkom en klop ze met een garde of mixer los. Meng de basterdsuiker en het zout erdoor. Roer ook de chocoladeboter erdoor. Doe het bakmeel boven de beslagkom in een zeef en schud die heen en weer. Schep het bakmeel met een lepel of spatel losjes door het chocolademengsel. Bewaar 12 mooie noten als garnering en breek de rest boven het beslag in stukjes. Schep ze erdoor.
Vet de springvorm in. Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier. Schep het chocoladebeslag op het bakpapier en strijk de bovenkant glad. Bak de taart ca. 30 min. Haal de bakvorm uit de oven en laat de taart 1 uur afkoelen.
Haal de koude taart uit de vorm en keer hem voorzichtig om op een schaal. Verbrokkel de rest van de pure chocolade boven een steelpan met een dikke bodem. Schenk de slagroom erbij en laat de chocolade terwijl je roert op heel laag vuur smelten. Laat even afkoelen en schenk de gesmolten chocolade in een dun straaltje over de taart, zodat de bovenkant en zijkanten er helemaal mee bedekt worden. Strijk het glazuur als het nodig is met een spatel verder uit.
Versier de taart met de bewaarde noten en andere versiersels. Zet de taart in de koelkast zodat het glazuur hard kan worden. Snijd de taart in 12 stukken.
Bakvormen bekleden
Instructievideo - 02:06 min.
Amerikaanse chocoladetaart
null porties
580 kcal
45 min. bereiden
60 min. wachten
30 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 175 °C. Snijd de boter in blokjes en doe ze in een steelpan met een dikke bodem. Breek 200 g pure chocolade en de melkchocolade boven de pan in stukjes. Zet de pan op het allerkleinste pitje van het fornuis en laat de chocolade en boter heel zachtjes smelten. Roer er regelmatig in. Neem de pan van het vuur en laat de chocoladeboter nog even afkoelen.
Breek de eieren boven een beslagkom en klop ze met een garde of mixer los. Meng de basterdsuiker en het zout erdoor. Roer ook de chocoladeboter erdoor. Doe het bakmeel boven de beslagkom in een zeef en schud die heen en weer. Schep het bakmeel met een lepel of spatel losjes door het chocolademengsel. Bewaar 12 mooie noten als garnering en breek de rest boven het beslag in stukjes. Schep ze erdoor.
Vet de springvorm in. Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier. Schep het chocoladebeslag op het bakpapier en strijk de bovenkant glad. Bak de taart ca. 30 min. Haal de bakvorm uit de oven en laat de taart 1 uur afkoelen.
Haal de koude taart uit de vorm en keer hem voorzichtig om op een schaal. Verbrokkel de rest van de pure chocolade boven een steelpan met een dikke bodem. Schenk de slagroom erbij en laat de chocolade terwijl je roert op heel laag vuur smelten. Laat even afkoelen en schenk de gesmolten chocolade in een dun straaltje over de taart, zodat de bovenkant en zijkanten er helemaal mee bedekt worden. Strijk het glazuur als het nodig is met een spatel verder uit.
Versier de taart met de bewaarde noten en andere versiersels. Zet de taart in de koelkast zodat het glazuur hard kan worden. Snijd de taart in 12 stukken.
variatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
202 g ongezouten roomboter
300 g pure chocolade
100 g melkchocolade
4 middelgrote eieren
200 g donkere basterdsuiker
½ tl zout
150 g zelfrijzend bakmeel
240 g ongezouten pecannoten
125 ml verse slagroom
Dit heb je nodig
springvorm (∅ 24 cm)
bakpapier