Marmercake
Zo sierlijk én uniek. Geen marmercake is hetzelfde. Een heuse klassieker die je eens gemaakt moet hebben.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C.
Smelt de pure chocolade en melkchocolade in aparte kommen au bain-marie Laat een beetje afkoelen. Hak de witte chocolade zo fijn mogelijk.
Doe de boter met de basterdsuiker en het zout in een kom en klop 15 min. met een handmixer tot een luchtige crème. Klop 1 voor 1 de eieren erdoor. Voeg pas een nieuw ei toe als het vorige helemaal is opgenomen. Voeg ook de vanille-extract en de crème fraîche toe.
Zeef het bakmeel boven het mengsel en meng met een spatel voorzichtig door elkaar.
Spatel ⅓ van het beslag door de gesmolten pure chocolade en spatel ⅓ door de melkchocolade. Doe de witte chocolade bij de rest van het beslag.
Schep telkens een flinke eetlepel beslag in de cakevorm, doe dit om en om met de verschillende kleuren beslag en ga door tot alles op is. Maak met een satéprikker een zigzagbeweging door het beslag voor het marmereffect.
Bak de cake in ca. 50-60 min in het midden van de oven gaar. Controleer eventueel met een satéprikker. Steek de prikker in het midden van de cake. Komt de prikker er schoon uit, dan is de cake gaar. Neem uit de oven en laat in de vorm minimaal 1 uur afkoelen op een rooster.
Marmercake
Zo sierlijk én uniek. Geen marmercake is hetzelfde. Een heuse klassieker die je eens gemaakt moet hebben.
null porties
420 kcal
30 min. bereiden
60 min. wachten
55 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C.
Smelt de pure chocolade en melkchocolade in aparte kommen au bain-marie Laat een beetje afkoelen. Hak de witte chocolade zo fijn mogelijk.
Doe de boter met de basterdsuiker en het zout in een kom en klop 15 min. met een handmixer tot een luchtige crème. Klop 1 voor 1 de eieren erdoor. Voeg pas een nieuw ei toe als het vorige helemaal is opgenomen. Voeg ook de vanille-extract en de crème fraîche toe.
Zeef het bakmeel boven het mengsel en meng met een spatel voorzichtig door elkaar.
Spatel ⅓ van het beslag door de gesmolten pure chocolade en spatel ⅓ door de melkchocolade. Doe de witte chocolade bij de rest van het beslag.
Schep telkens een flinke eetlepel beslag in de cakevorm, doe dit om en om met de verschillende kleuren beslag en ga door tot alles op is. Maak met een satéprikker een zigzagbeweging door het beslag voor het marmereffect.
Bak de cake in ca. 50-60 min in het midden van de oven gaar. Controleer eventueel met een satéprikker. Steek de prikker in het midden van de cake. Komt de prikker er schoon uit, dan is de cake gaar. Neem uit de oven en laat in de vorm minimaal 1 uur afkoelen op een rooster.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
100 g extra pure chocolade 72%
50 g melkchocolade
100 g witte chocolade
200 g ongezouten roomboter
200 g lichte basterdsuiker
¼ tl zout
4 middelgrote eieren
1 tl vanille-extract
125 g crème fraîche
200 g zelfrijzend bakmeel
Dit heb je nodig
cakevorm (30 cm, ingevet)
sateprikker