Speculaascake
Speculaaskruiden, geur van de herfst en 5 december. Ook lekker in elk ander seizoen.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 160 °C. Klop de boter samen met de suiker en een beetje zout 15 min. met een mixer tot er een mooie luchtige crème is ontstaan. Klop dan één voor één de eieren erdoor. Voeg pas een nieuw ei toe als het vorige helemaal is opgenomen.
Zeef het bakmeel samen met de speculaaskruiden boven het botermengsel en meng voorzichtig door elkaar. Vet de cakevorm in. Giet het beslag in de cakevorm en bak de cake in ca. 50 min. gaar. Laat afkoelen op een rooster en snijd de cake in plakken.
Marmercake bakken
Instructievideo - 08:10 min.
Speculaascake
Speculaaskruiden, geur van de herfst en 5 december. Ook lekker in elk ander seizoen.
null personen
270 kcal
75 min. bereiden
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 160 °C. Klop de boter samen met de suiker en een beetje zout 15 min. met een mixer tot er een mooie luchtige crème is ontstaan. Klop dan één voor één de eieren erdoor. Voeg pas een nieuw ei toe als het vorige helemaal is opgenomen.
Zeef het bakmeel samen met de speculaaskruiden boven het botermengsel en meng voorzichtig door elkaar. Vet de cakevorm in. Giet het beslag in de cakevorm en bak de cake in ca. 50 min. gaar. Laat afkoelen op een rooster en snijd de cake in plakken.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
200 g ongezouten roomboter
200 g lichtbruine basterdsuiker
1 mespunt zout
4 middelgrote scharreleieren
200 g zelfrijzend bakmeel
4 tl koek- en speculaaskruiden
Dit heb je nodig
handmixer
cakevorm (26 cm)