Vegan galette met peer
Gasten te eten dit weekend? Serveer deze vegan galette met peer als dessert! Gevuld met amandelspijs en peer kan de avond niet meer stuk.
25 min. bereiden / 40 min. oventijd / 1 uur 25 min. wachten
11 ingrediënten
Aan de slag
Snijd de margarine in blokjes en leg 10 min. in de vriezer. Meng de bloem met de kristalsuiker en het zout in de keukenmachine. Voeg de margarine toe en mix met korte pulsen tot een fijn, kruimelig deeg. Schenk het koude water erbij en mix met korte pulsen tot een samenhangend deeg. Voeg eventueel een extra eetlepel water toe als het deeg te droog is. Vorm met koude handen een bal van het deeg en verpak in vershoudfolie. Laat 1 uur rusten in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 180 °C. Rol het deeg met de deegroller op een met bakpapier beklede bakplaat uit tot een ronde lap van Ø 30 cm. Snijd de spijs in dunne plakjes. Bedek het deeg ermee en laat 4 cm van de rand vrij.
Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de vrucht uit. Bestrooi de spijs met de speculaaskruiden en 1 tl citroenrasp (per galette).
Snijd de ongeschilde peren elk in 4 partjes en verwijder het klokhuis. Snijd elk partje in de lengte in 3 plakjes, maar laat die aan de bovenkant aan elkaar vastzitten. Leg de peren als een waaier op de spijs en besprenkel met 2 el citroensap (per galette).
Vouw de deegrand over de peer, bestrijk de randen met de amandeldrink en bestrooi met de rietsuiker. Bak de galette in ca. 40 min. goudgeel en gaar. Laat in 15 min. afkoelen.
Vegan galette met peer
Gasten te eten dit weekend? Serveer deze vegan galette met peer als dessert! Gevuld met amandelspijs en peer kan de avond niet meer stuk.
nagerecht
null personen
350 kcal
25 min. bereiden
85 min. wachten
40 min. oventijd
Aan de slag
Snijd de margarine in blokjes en leg 10 min. in de vriezer. Meng de bloem met de kristalsuiker en het zout in de keukenmachine. Voeg de margarine toe en mix met korte pulsen tot een fijn, kruimelig deeg. Schenk het koude water erbij en mix met korte pulsen tot een samenhangend deeg. Voeg eventueel een extra eetlepel water toe als het deeg te droog is. Vorm met koude handen een bal van het deeg en verpak in vershoudfolie. Laat 1 uur rusten in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 180 °C. Rol het deeg met de deegroller op een met bakpapier beklede bakplaat uit tot een ronde lap van Ø 30 cm. Snijd de spijs in dunne plakjes. Bedek het deeg ermee en laat 4 cm van de rand vrij.
Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de vrucht uit. Bestrooi de spijs met de speculaaskruiden en 1 tl citroenrasp (per galette).
Snijd de ongeschilde peren elk in 4 partjes en verwijder het klokhuis. Snijd elk partje in de lengte in 3 plakjes, maar laat die aan de bovenkant aan elkaar vastzitten. Leg de peren als een waaier op de spijs en besprenkel met 2 el citroensap (per galette).
Vouw de deegrand over de peer, bestrijk de randen met de amandeldrink en bestrooi met de rietsuiker. Bak de galette in ca. 40 min. goudgeel en gaar. Laat in 15 min. afkoelen.
resttip:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
150 g plantenmargarine lactosevrij
250 g tarwebloem
30 g kristalsuiker
½ tl zout
2 el koud water
100 g amandelspijs
1 citroen
½ el speculaaskruiden
3 Conference peren
½ el amandeldrink naturel
1 el ruwe rietsuiker
Dit heb je nodig
keukenmachine
vershoudfolie
bakpapier