Speculaastaart met peer
Deze taart is niet alleen een plaatje, de kruidige speculaas en zoete peer smaken ook heel goed samen.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 160 °C.
Halveer de peren, schil ze en verwijder de klokhuizen. Wrijf de peren in met citroensap. Klop in een kom de boter en amandelspijs met de handmixer tot een romige massa.
Klop eerst een voor een de eieren erdoor en voeg dan al kloppend de bloem, speculaaskruiden, het zout en de jam toe. Klop alles tot een mooi beslag. Schep het beslag in de ingevette vorm en leg de peren er in een cirkel in, met de bolle kant naar boven en de smalle kant naar het midden. Zet de vorm op het rooster in het midden van de oven en bak de taart in ca. 50 min. goudbruin en gaar. Laat de taart in de vorm afkoelen.
Amandelspijs maken
Instructievideo - 01:03 min.
Speculaastaart met peer
Deze taart is niet alleen een plaatje, de kruidige speculaas en zoete peer smaken ook heel goed samen.
nagerecht
null porties
315 kcal
20 min. bereiden
50 min. wachten
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 160 °C.
Halveer de peren, schil ze en verwijder de klokhuizen. Wrijf de peren in met citroensap. Klop in een kom de boter en amandelspijs met de handmixer tot een romige massa.
Klop eerst een voor een de eieren erdoor en voeg dan al kloppend de bloem, speculaaskruiden, het zout en de jam toe. Klop alles tot een mooi beslag. Schep het beslag in de ingevette vorm en leg de peren er in een cirkel in, met de bolle kant naar boven en de smalle kant naar het midden. Zet de vorm op het rooster in het midden van de oven en bak de taart in ca. 50 min. goudbruin en gaar. Laat de taart in de vorm afkoelen.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
5 Conference peren
1 el citroensap
150 g zachte boter
150 g amandelspijs
4 middelgrote scharreleieren
150 g tarwebloem
1 el speculaaskruiden
4 el abrikozenjam
1 mespunt zout
Dit heb je nodig
handmixer
lage taartvorm (Ø 26 cm)