Vegan pancakes met peer en ahornsiroop
bewaar
bewaar

Vegan pancakes met peer en ahornsiroop

Ontbijten met vegan pancakes met peer en ahornsiroop: dat is pas een goede morgen! Maak het jezelf gemakkelijk en maak het beslag één dag van te voren.

25 min. bereiden

10 ingrediënten

Aan de slag

Prak de banaan fijn in een mengkom en meng met de sojadrink. Mix met een garde het zelfrijzend bakmeel, de bakpoeder, vanillesuiker, kaneel en eventueel zout erdoor tot een glad beslag. Laat het beslag op het aanrecht rusten tot gebruik.

Snijd ondertussen de peren in de lengte door, verwijder het klokhuis en snijd de helften in de lengte in dunne plakjes. Hak de pecannoten grof. Verhit ⅓ van de margarine in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Schep per pancake 3 el beslag in de pan.

Verhit ⅓ van de margarine in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Schep per pancake 3 el beslag in de pan. Bak de 3 pancakes 6 min. op middelhoog vuur. Keer halverwege of wanneer er luchtbellen op het oppervlak verschijnen. Neem uit de pan, leg op een bord en houd warm onder een schone theedoek. Bak zo nog 9 pancakes tot het beslag op is.

Leg op elk bord een stapeltje van 3 pancakes. Leg daarop een waaiertje van de plakjes peer. Verdeel de gehakte pecannoten en ahornsiroop erover.

bewaartipVarieer ook met andere fruit- en notensoorten. Scan de QR-code voor een how-to video met de variant met pistachenoten.
bewaartipHet beslag kun je 1 dag van tevoren klaarmaken. Bewaar afgedekt in de koelkast en haal 15 min. voor het bakken eruit.
algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Vegan pancakes met peer en ahornsiroop

Ontbijten met vegan pancakes met peer en ahornsiroop: dat is pas een goede morgen! Maak het jezelf gemakkelijk en maak het beslag één dag van te voren.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig