Geschaafde-spruitensalade met hazelnoten
bewaar
bewaar

Geschaafde-spruitensalade met hazelnoten

Rauwe spruiten in een salade: moet je eens proberen!

15 min. bereiden

8 ingrediënten

Aan de slag

Maak de spruiten schoon en schaaf in plakjes met de dunne schaaf van de keukenmachine. Schil de koolrabi en snijd in dunne reepjes (julienne). Verwijder de eventuele pit uit de dadels en snijd de dadels in reepjes. Leg de spruiten, koolrabi en dadels op een grote platte schaal.

Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de hazelnoten 3 min. op middelhoog vuur. Neem uit de pan en laat afkoelen op een bord. Hak fijn.

Klop een dressing van de mayonaise, karnemelk, mierikswortel, oregano, peper en eventueel zout. Meng de dressing door de groenten en bestrooi met de hazelnoten.

combinatietipLekker met gegrilde kipdijfilet en aardappelpuree; het gerecht is dan niet meer vegetarisch.
variatietipIn plaats van koolrabi kun je ook venkel gebruiken.

Julienne snijden

Instructievideo - 00:42 min.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Geschaafde-spruitensalade met hazelnoten

Rauwe spruiten in een salade: moet je eens proberen!

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig