Snijbonensalade met hazelnoten
Op smaak gebracht met dukkah: een specerijenmengsel van hazelnoten, sesamzaad, komijn en koriander.
Aan de slag
Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de hazelnoten, het sesamzaad, de koriander en komijn 3 min. op middelhoog vuur. Neem uit de pan en laat afkoelen op een bord. Hak tot grof kruim.
Snijd de snijbonen in schuine stukken van 4 cm en kook ze in 3 min. beetgaar. Giet af en spoel onder koud stromend water. Laat goed uitlekken. Snijd de blaadjes van de selderij grof.
Laat de semigedroogde tomaten uitlekken, maar vang 2 el olie op. Snijd de tomaten in stukjes en meng met de olie en selderij door de snijbonen. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Bestrooi met het hazelnootmengsel en serveer.
Noten, zaden en pitten roosteren
Instructievideo - 01:19 min.
Snijbonensalade met hazelnoten
Op smaak gebracht met dukkah: een specerijenmengsel van hazelnoten, sesamzaad, komijn en koriander.
bijgerecht
null personen
340 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de hazelnoten, het sesamzaad, de koriander en komijn 3 min. op middelhoog vuur. Neem uit de pan en laat afkoelen op een bord. Hak tot grof kruim.
Snijd de snijbonen in schuine stukken van 4 cm en kook ze in 3 min. beetgaar. Giet af en spoel onder koud stromend water. Laat goed uitlekken. Snijd de blaadjes van de selderij grof.
Laat de semigedroogde tomaten uitlekken, maar vang 2 el olie op. Snijd de tomaten in stukjes en meng met de olie en selderij door de snijbonen. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Bestrooi met het hazelnootmengsel en serveer.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
50 g ongebrande hazelnoten
2 el sesamzaad
1 tl Ketoembar gemalen koriander
1 tl gemalen komijn
800 g verse snijbonen
40 g verse selderij
295 ml semigedroogde tomaten