Snijbonen-wortel-salade met hazelnoten
Als je de groenten beetgaar kookt, zitten alle voedingsstoffen er nog in én ze blijven lekker knapperig.
Aan de slag
Verwijder de steelaanzet van de snijbonen en snijd in stukken van 2 cm. Schil de winterpeen en snijd in plakjes van een ½ cm. Kook de groenten in 8 min. beetgaar. Giet af en laat goed uitlekken.
Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en rooster de hazelnoten in 5 min. op middelhoog vuur goudbruin. Neem uit de pan, laat afkoelen op een bord en hak grof.
Meng de groenten met de olie en chilisaus en bestrooi met de hazelnoten.
Noten, zaden en pitten roosteren
Instructievideo - 01:19 min.
Snijbonen-wortel-salade met hazelnoten
Als je de groenten beetgaar kookt, zitten alle voedingsstoffen er nog in én ze blijven lekker knapperig.
bijgerecht
null personen
190 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Verwijder de steelaanzet van de snijbonen en snijd in stukken van 2 cm. Schil de winterpeen en snijd in plakjes van een ½ cm. Kook de groenten in 8 min. beetgaar. Giet af en laat goed uitlekken.
Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en rooster de hazelnoten in 5 min. op middelhoog vuur goudbruin. Neem uit de pan, laat afkoelen op een bord en hak grof.
Meng de groenten met de olie en chilisaus en bestrooi met de hazelnoten.
combinatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
400 g verse snijbonen
400 g winterpeen
50 g ongebrande hazelnoten
1 el arachideolie
2½ el zoete chilisaus