Salade met gegrilde snijbonen, tomatendressing en pistache
Iedereen kent gesneden snijbonen, maar wat als je de bonen heel laat? Dan krijg je deze mooie salade met gegrilde snijbonen, tomaten en pistache!
Aan de slag
Verwijder de steelaanzet en het puntje van de snijbonen. Bestrijk de snijbonen met de olie. Verhit de grillpan zonder olie of boter en gril de snijbonen 6-8 min. Of gril de snijbonen op de barbecue. Keer regelmatig.
Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en rooster de pistachenoten op middelhoog vuur in ca. 5 min. goudbruin. Laat afkoelen op een bord.
Halveer de tomaten en rasp het vruchtvlees op een grove rasp in een zeef boven een kom. Het velletje dat je overhoudt, wordt niet gebruikt. Bewaar het tomatenwater in een afsluitbare bewaardoos, zie tip voor verder gebruik. Doe het tomatenrasp in de kom. Rasp de knoflook op een fijne rasp erboven. Meng de extra vierge olijfolie en azijn erdoor. Hak de olijven grof en meng erdoor. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verdeel de snijbonen over een serveerschaal, verdeel de tomatendressing en pistachenoten erover. Pluk de blaadjes van het basilicum en bestrooi de salade ermee.
Salade met gegrilde snijbonen, tomatendressing en pistache
Instructievideo - 00:50 min.
Salade met gegrilde snijbonen, tomatendressing en pistache
Iedereen kent gesneden snijbonen, maar wat als je de bonen heel laat? Dan krijg je deze mooie salade met gegrilde snijbonen, tomaten en pistache!
bijgerecht
null personen
220 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Verwijder de steelaanzet en het puntje van de snijbonen. Bestrijk de snijbonen met de olie. Verhit de grillpan zonder olie of boter en gril de snijbonen 6-8 min. Of gril de snijbonen op de barbecue. Keer regelmatig.
Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en rooster de pistachenoten op middelhoog vuur in ca. 5 min. goudbruin. Laat afkoelen op een bord.
Halveer de tomaten en rasp het vruchtvlees op een grove rasp in een zeef boven een kom. Het velletje dat je overhoudt, wordt niet gebruikt. Bewaar het tomatenwater in een afsluitbare bewaardoos, zie tip voor verder gebruik. Doe het tomatenrasp in de kom. Rasp de knoflook op een fijne rasp erboven. Meng de extra vierge olijfolie en azijn erdoor. Hak de olijven grof en meng erdoor. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verdeel de snijbonen over een serveerschaal, verdeel de tomatendressing en pistachenoten erover. Pluk de blaadjes van het basilicum en bestrooi de salade ermee.
bewaartip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
400 g snijbonen
1 el olijfolie mild
30 g gepelde pistachenoten
300 g trostomaten
1 teen knoflook
2 el olijfolie extra vierge
1 el rodewijnazijn
70 g Taggia olijven
7½ g verse basilicum
Dit heb je nodig
barbecue of grillpan
zeef