Salade met gegrilde snijbonen, tomatendressing en pistache
bewaar
bewaar

Salade met gegrilde snijbonen, tomatendressing en pistache

Iedereen kent gesneden snijbonen, maar wat als je de bonen heel laat? Dan krijg je deze mooie salade met gegrilde snijbonen, tomaten en pistache!

20 min. bereiden

9 ingrediënten

Aan de slag

Verwijder de steelaanzet en het puntje van de snijbonen. Bestrijk de snijbonen met de olie. Verhit de grillpan zonder olie of boter en gril de snijbonen 6-8 min. Of gril de snijbonen op de barbecue. Keer regelmatig.

Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en rooster de pistachenoten op middelhoog vuur in ca. 5 min. goudbruin. Laat afkoelen op een bord.

Halveer de tomaten en rasp het vruchtvlees op een grove rasp in een zeef boven een kom. Het velletje dat je overhoudt, wordt niet gebruikt. Bewaar het tomatenwater in een afsluitbare bewaardoos, zie tip voor verder gebruik. Doe het tomatenrasp in de kom. Rasp de knoflook op een fijne rasp erboven. Meng de extra vierge olijfolie en azijn erdoor. Hak de olijven grof en meng erdoor. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

Verdeel de snijbonen over een serveerschaal, verdeel de tomatendressing en pistachenoten erover. Pluk de blaadjes van het basilicum en bestrooi de salade ermee.

bewaartipHet tomatenwater is een lekkere basis voor gazpacho of bloody mary.

Salade met gegrilde snijbonen, tomatendressing en pistache

Instructievideo - 00:50 min.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Salade met gegrilde snijbonen, tomatendressing en pistache

Iedereen kent gesneden snijbonen, maar wat als je de bonen heel laat? Dan krijg je deze mooie salade met gegrilde snijbonen, tomaten en pistache!

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig