Panzanella met geroosterde aubergine
bewaar
bewaar

Panzanella met geroosterde aubergine

Panzanella is een Italiaanse broodsalade en wordt vaak geserveerd als bijgerecht. Deze panzanella is gemaakt met geroosterde aubergine, tomaat en basilicum. Eet smakelijk!

35 min. bereiden / 30 min. oventijd / 30 min. wachten

9 ingrediënten

Aan de slag

Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de aubergines in blokjes van 2 cm en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Rooster ca. 30 min. in de oven. Scheur ondertussen het brood in stukken van 3 cm. Keer halverwege de aubergine om, schep opzij en verdeel het brood over de lege kant.

Snijd de ui in dunne halve ringen, rasp de knoflook en meng met de rodewijnazijn in een grote kom. Halveer de tomaten en voeg toe. Scheur de basilicumblaadjes erboven. Laat de olijven uitlekken en vang 2 el olie (per 4 personen) op. Voeg de olijven, de opgevangen olie en extra vierge olijfolie toe en schep alles door elkaar. Laat staan tot gebruik.

Voeg de aubergine en het brood toe en meng met schone handen alles goed door elkaar. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Laat minimaal 30 min. maar liever langer staan: zo trekken de smaken goed in het brood.

resttipHeb je nog oud brood in huis? Dat kan prima gebruikt worden in dit panzanella recept.
bereidingstipDit recept kun je 1 dag van tevoren maken, het wordt alleen maar lekkerder: het brood neemt alle smaken op en wordt lekker sponzig.
algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Panzanella met geroosterde aubergine

Panzanella is een Italiaanse broodsalade en wordt vaak geserveerd als bijgerecht. Deze panzanella is gemaakt met geroosterde aubergine, tomaat en basilicum. Eet smakelijk!

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig