Panzanella (Italiaanse broodsalade)
Barbecue aan? Eerste wijntje in het glas? Tijd om deze salade klaar te maken, het kost je weinig tijd!
Aan de slag
Snijd de ciabatta in grote dobbelstenen. Doe ze in een ruime slakom en besprenkel met azijn. Snijd de tomaten in stukjes, de komkommer in blokjes, de in halve ringen en scheur de basilicum grof. Meng dit alles door het brood. Breng op smaak met olie, zout en peper. Laat de smaken minstens 15 min. intrekken (dit gerecht kan gerust langer van tevoren worden bereid). Verdeel de salade over de borden.
Panzanella (Italiaanse broodsalade)
Barbecue aan? Eerste wijntje in het glas? Tijd om deze salade klaar te maken, het kost je weinig tijd!
hoofdgerecht
null personen
515 kcal
10 min. bereiden
15 min. wachten
Aan de slag
Snijd de ciabatta in grote dobbelstenen. Doe ze in een ruime slakom en besprenkel met azijn. Snijd de tomaten in stukjes, de komkommer in blokjes, de in halve ringen en scheur de basilicum grof. Meng dit alles door het brood. Breng op smaak met olie, zout en peper. Laat de smaken minstens 15 min. intrekken (dit gerecht kan gerust langer van tevoren worden bereid). Verdeel de salade over de borden.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 verse ciabatta
2 el rodewijnazijn
4 trostomaten
½ komkommer
1 kleine rode ui
15 g verse basilicum
4 el olijfolie extra vierge