Italiaanse broodsalade
Arme Italianen maakten dit gerecht vroeger om de kliekjes op te maken. Nu serveren ze het zelfs in luxe restaurants.
Aan de slag
Schil de komkommer, halveer hem in de lengte en schep met behulp van een theelepeltje de zaadlijsten eruit. Snijd de komkommer vervolgens in blokjes. Klop een dressing van het citroensap en de olie. Breng op smaak met peper en zout.
Snijd de tomaten en het brood in blokjes. Snijd de basilicum in reepjes. Schep de tomaten, het brood, het basilicum en de komkommer om met de dressing. De salade wordt het lekkerst als alle smaken even de tijd krijgen om in het brood te trekken.
Italiaanse broodsalade
Arme Italianen maakten dit gerecht vroeger om de kliekjes op te maken. Nu serveren ze het zelfs in luxe restaurants.
bijgerecht
null personen
260 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Schil de komkommer, halveer hem in de lengte en schep met behulp van een theelepeltje de zaadlijsten eruit. Snijd de komkommer vervolgens in blokjes. Klop een dressing van het citroensap en de olie. Breng op smaak met peper en zout.
Snijd de tomaten en het brood in blokjes. Snijd de basilicum in reepjes. Schep de tomaten, het brood, het basilicum en de komkommer om met de dressing. De salade wordt het lekkerst als alle smaken even de tijd krijgen om in het brood te trekken.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 komkommer
3 el citroensap
6 el olijfolie extra vierge
8 tomaten
½ verse ciabatta
15 g verse basilicum