Snelle panzanella
Misschien is deze panzanella (Italiaanse broodsalade) wel de snelste salade ooit.
Aan de slag
Steek de barbecue aan. Snijd de knoflook fijn en het basilicum grof. Meng de knoflook, het basilicum, de rodewijnazijn en ⅔ van de olie in een kom en breng op smaak met peper en zout.
Snijd de uien horizontaal in plakken van een ½ cm dik. Bestrijk de uien en het brood met de rest van de olie. Rooster de uien, het brood en de ongesneden tomaten in ca. 5 min. op de barbecue.
Snijd de geroosterde uiplakken in vieren. Scheur elke plak brood in 6 grove stukken. Snijd de tomaten in 4 parten. Doe de ui, het brood en de tomaat in een kom. Meng de dressing erdoor.
Snelle panzanella
Misschien is deze panzanella (Italiaanse broodsalade) wel de snelste salade ooit.
bijgerecht
null personen
375 kcal
10 min. bereiden
Aan de slag
Steek de barbecue aan. Snijd de knoflook fijn en het basilicum grof. Meng de knoflook, het basilicum, de rodewijnazijn en ⅔ van de olie in een kom en breng op smaak met peper en zout.
Snijd de uien horizontaal in plakken van een ½ cm dik. Bestrijk de uien en het brood met de rest van de olie. Rooster de uien, het brood en de ongesneden tomaten in ca. 5 min. op de barbecue.
Snijd de geroosterde uiplakken in vieren. Scheur elke plak brood in 6 grove stukken. Snijd de tomaten in 4 parten. Doe de ui, het brood en de tomaat in een kom. Meng de dressing erdoor.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 tenen knoflook
15 g basilicum
2 el rodewijnazijn
6 el milde olijfolie
2 rode uien
½ AH Liefde & Passie San Francisco zuurdesembrood
600 g tastytom-trostomaten
Dit heb je nodig
barbecue