Geroosterde haricots verts met spek en tomatendressing
De tomatendressing met knoflook, olie en azijn is simpel, maar geeft de geroosterde haricots verts met spek nog meer smaak.
Aan de slag
Maak de haricots verts schoon. Verhit de grillpan zonder olie of boter op hoog vuur. Schep de haricots verts om met de milde olijfolie en gril ze in delen op middelhoog tot hoog vuur 10-12 min. tot ze beetgaar zijn en grillstrepen hebben. Schep regelmatig om. Zet eventueel het vuur wat lager als de boontjes te donker worden.
Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en bak de spekjes op middelhoog vuur in 7-8 min. knapperig. Schep uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.
Halveer ondertussen de tomaten en rasp het vruchtvlees op een grove rasp in een zeef boven een kom. Het velletje wordt niet gebruikt. Doe het tomatenrasp in de kom. Rasp de knoflook op een fijne rasp erboven. Meng de extra vierge olijfolie en azijn erdoor. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Leg een kleine kom in het midden van een ronde platte schaal. Leg de haricots verts rond de kom en verdeel de spekjes over de haricots verts. Besprenkel met de tomatendressing en breng op smaak met peper. Haal de kom weg en serveer.
Geroosterde haricots verts met spek en tomatendressing
De tomatendressing met knoflook, olie en azijn is simpel, maar geeft de geroosterde haricots verts met spek nog meer smaak.
bijgerecht
null personen
155 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Maak de haricots verts schoon. Verhit de grillpan zonder olie of boter op hoog vuur. Schep de haricots verts om met de milde olijfolie en gril ze in delen op middelhoog tot hoog vuur 10-12 min. tot ze beetgaar zijn en grillstrepen hebben. Schep regelmatig om. Zet eventueel het vuur wat lager als de boontjes te donker worden.
Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en bak de spekjes op middelhoog vuur in 7-8 min. knapperig. Schep uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.
Halveer ondertussen de tomaten en rasp het vruchtvlees op een grove rasp in een zeef boven een kom. Het velletje wordt niet gebruikt. Doe het tomatenrasp in de kom. Rasp de knoflook op een fijne rasp erboven. Meng de extra vierge olijfolie en azijn erdoor. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Leg een kleine kom in het midden van een ronde platte schaal. Leg de haricots verts rond de kom en verdeel de spekjes over de haricots verts. Besprenkel met de tomatendressing en breng op smaak met peper. Haal de kom weg en serveer.
resttip:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
400 g haricots verts
1 el milde olijfolie
75 g gerookte spekreepjes
250 g trostomaten
½ teen knoflook
1 el extra vierge olijfolie
1½ el rodewijnazijn
Dit heb je nodig
grillpan