Salade met geroosterde bieten, balsamico en hazelnoten
Een grote schaal vol kleuren op tafel. Dat maakt het diner meteen een stuk feestelijker.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil de bieten en snijd in dunne partjes. Schep in de ovenschaal om met de olie, peper en eventueel zout. Rooster in het midden van de oven in ca. 45 min. gaar. Schep elke 15 min. om. Hak ondertussen de noten grof en verdeel over een bakplaat. Rooster de laatste 10 min. onder de bieten in de oven.
Snijd de blaadjes dragon grof. Verdeel de misticanza over 1 grote platte schaal en verdeel de bietjes erover. Besprenkel met de balsamico en bestrooi met de hazelnoten, dragon en het zeezout.
Salade met geroosterde bieten, balsamico en hazelnoten
Instructievideo - 00:45 min.
Salade met geroosterde bieten, balsamico en hazelnoten
Een grote schaal vol kleuren op tafel. Dat maakt het diner meteen een stuk feestelijker.
bijgerecht
null personen
200 kcal
15 min. bereiden
45 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil de bieten en snijd in dunne partjes. Schep in de ovenschaal om met de olie, peper en eventueel zout. Rooster in het midden van de oven in ca. 45 min. gaar. Schep elke 15 min. om. Hak ondertussen de noten grof en verdeel over een bakplaat. Rooster de laatste 10 min. onder de bieten in de oven.
Snijd de blaadjes dragon grof. Verdeel de misticanza over 1 grote platte schaal en verdeel de bietjes erover. Besprenkel met de balsamico en bestrooi met de hazelnoten, dragon en het zeezout.
bewaartip:
algemeen:
combinatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 kg rauwe rode biet
3 el (arachide)olie
95 g ongebrande hazelnoten
4 takjes verse dragon
200 g misticanza
4 el balsamicoglazuur
½ tl zeezout
Dit heb je nodig
lage ovenschaal (20 x 30 cm)