Salade met geroosterde pruimen en gedroogde ham
De geroosterde pruimen maken deze salade helemaal af.
Aan de slag
Verwarm de oven voor 200 °C. Halveer de pruimen, ontpit ze en snijd elke helft in 4 parten. Schep om met ⅓ van de olie en 2 el honing (per 4 personen). Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster ze ca. 15 min. in de oven.
Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en rooster de amandelen en salade-pittenmix 3 min. op middelhoog vuur goudbruin. Voeg 1 el honing toe (per 4 personen), schep om en bak nog 1 min. Schep de amandelen en pittenmix uit de pan en verdeel ze over een stuk bakpapier, zodat ze niet aan elkaar plakken. Laat afkoelen.
Snijd de avocado in de lengte doormidden. Verwijder de pit en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil. Snijd het vruchtvlees in de breedte in plakjes. Snijd de peterselie fijn. Meng voor de dressing de rest van de olie, balsamicoazijn, de rest van de honing, peper en eventueel zout in een kom.
Snijd de ham in repen. Meng de sla met de peterselie en verdeel over een schaal. Besprenkel met de dressing. Verdeel de avocado, geroosterde pruimen en ham over de sla. Verkruimel de geitenkaas erover en bestrooi met de amandelen en pittenmix.
Salade met geroosterde pruimen en gedroogde ham
De geroosterde pruimen maken deze salade helemaal af.
bijgerecht
null personen
530 kcal
25 min. bereiden
15 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor 200 °C. Halveer de pruimen, ontpit ze en snijd elke helft in 4 parten. Schep om met ⅓ van de olie en 2 el honing (per 4 personen). Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster ze ca. 15 min. in de oven.
Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en rooster de amandelen en salade-pittenmix 3 min. op middelhoog vuur goudbruin. Voeg 1 el honing toe (per 4 personen), schep om en bak nog 1 min. Schep de amandelen en pittenmix uit de pan en verdeel ze over een stuk bakpapier, zodat ze niet aan elkaar plakken. Laat afkoelen.
Snijd de avocado in de lengte doormidden. Verwijder de pit en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil. Snijd het vruchtvlees in de breedte in plakjes. Snijd de peterselie fijn. Meng voor de dressing de rest van de olie, balsamicoazijn, de rest van de honing, peper en eventueel zout in een kom.
Snijd de ham in repen. Meng de sla met de peterselie en verdeel over een schaal. Besprenkel met de dressing. Verdeel de avocado, geroosterde pruimen en ham over de sla. Verkruimel de geitenkaas erover en bestrooi met de amandelen en pittenmix.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
8 verse pruimen
3 el milde olijfolie
3½ el vloeibare honing
50 g ongebrande amandelen
40 g saladepittenmix
1 eetrijpe avocado
10 g verse platte peterselie
1 el balsamicoazijn
80 g rauwe ham
100 g misticanza salade
75 g zachte geitenkaas
Dit heb je nodig
bakpapier