Bloemkoolfrittata met paprika en hazelnoten
Met de restjes van gisteren maak je gemakkelijk een ovenfrittata.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 ˚C. Verdeel de bloemkool in kleine roosjes. Snipper de uien. Verhit de olie in een pan en fruit hierin de ui en salie 1 min. op middelhoog vuur. Voeg de bloemkool toe en bak 4 min. mee.
Rasp ondertussen de kaas. Klop in een ruime kom de eieren los met de melk en kaas. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Vet de quichevorm in. Verdeel het bloemkoolmengsel over de vorm. Laat de paprika uitlekken en snijd het vruchtvlees in dunne repen. Schenk het eimengsel over de bloemkool en verdeel de paprika erover. Bak de frittata in het midden van de oven in ca. 25 min. goudbruin en gaar.
Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en rooster de hazelnoten in 2 min. goudbruin. Laat afkoelen op een bord en hak grof. Bestrooi de frittata met de hazelnoten en serveer. Lekker!
Bloemkoolfrittata met paprika en hazelnoten
Instructievideo - 03:11 min.
Ui snipperen
Instructievideo - 00:52 min.
Bloemkoolfrittata met paprika en hazelnoten
Met de restjes van gisteren maak je gemakkelijk een ovenfrittata.
hoofdgerecht
null personen
465 kcal
20 min. bereiden
25 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 ˚C. Verdeel de bloemkool in kleine roosjes. Snipper de uien. Verhit de olie in een pan en fruit hierin de ui en salie 1 min. op middelhoog vuur. Voeg de bloemkool toe en bak 4 min. mee.
Rasp ondertussen de kaas. Klop in een ruime kom de eieren los met de melk en kaas. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Vet de quichevorm in. Verdeel het bloemkoolmengsel over de vorm. Laat de paprika uitlekken en snijd het vruchtvlees in dunne repen. Schenk het eimengsel over de bloemkool en verdeel de paprika erover. Bak de frittata in het midden van de oven in ca. 25 min. goudbruin en gaar.
Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en rooster de hazelnoten in 2 min. goudbruin. Laat afkoelen op een bord en hak grof. Bestrooi de frittata met de hazelnoten en serveer. Lekker!
combinatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
½ bloemkool
2 uien
2 el arachideolie
1 el gedroogde salie
6 middelgrote eieren
60 ml halfvolle melk
150 g Parmigiano Reggiano
295 g gegrilde rode paprika's in pot
50 g ongebrande hazelnoten
Dit heb je nodig
quichevorm (Ø 28 cm)