Pastasalade met gerookte kip
Pasta kan altijd: warm of koud. In de zomer natuurlijk in een goedgevulde pastasalade.
Aan de slag
Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de hazelnoten 5 min. op middelhoog vuur. Neem uit de pan en laat afkoelen. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.
Verwijder ondertussen de houtachtige onderkant van de asperges en snijd de asperges in schuine stukken van 2 cm. Laat de paprika’s uitlekken en doe met de knoflook uit het potje, de hazelnoten en de helft van de basilicum in een hoge beker. Pureer met de staafmixer tot een dressing. Breng op smaak met peper.
Verhit de olie in een koekenpan en bak de asperges met peper 3 min. op hoog vuur. Laat de kappertjes uitlekken, voeg toe en bak 1 min. mee.
Giet de pasta af en spoel onder koud stromend water. Meng de dressing erdoor. Snijd de rest van het basilicum in reepjes. Meng de asperges en kipreepjes door de pasta. Bestrooi de pastasalade met de rest van het basilicum en schaaf de kaas erover.
Pastasalade met gerookte kip
Pasta kan altijd: warm of koud. In de zomer natuurlijk in een goedgevulde pastasalade.
hoofdgerecht
null personen
510 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de hazelnoten 5 min. op middelhoog vuur. Neem uit de pan en laat afkoelen. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.
Verwijder ondertussen de houtachtige onderkant van de asperges en snijd de asperges in schuine stukken van 2 cm. Laat de paprika’s uitlekken en doe met de knoflook uit het potje, de hazelnoten en de helft van de basilicum in een hoge beker. Pureer met de staafmixer tot een dressing. Breng op smaak met peper.
Verhit de olie in een koekenpan en bak de asperges met peper 3 min. op hoog vuur. Laat de kappertjes uitlekken, voeg toe en bak 1 min. mee.
Giet de pasta af en spoel onder koud stromend water. Meng de dressing erdoor. Snijd de rest van het basilicum in reepjes. Meng de asperges en kipreepjes door de pasta. Bestrooi de pastasalade met de rest van het basilicum en schaaf de kaas erover.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
45 g ongebrande hazelnoten
300 g penne
700 g groene asperges
295 g gegrilde rode paprika's in pot
15 g verse basilicum
1 el milde olijfolie
50 g kappertjes in pot
150 g gerookte kipfiletreepjes
50 g Parmezaanse kaas
Dit heb je nodig
staafmixer met hoge beker