Pastasalade met mais & paprika
Deze kleurrijke pastasalade is perfect voor bij de BBQ én vegetarisch. Win-win!
Aan de slag
Laat de paprika uitlekken en vang het vocht op. Snijd de paprika in reepjes van 1 cm en snijd de knoflook uit de pot fijn. Pers de halve limoen uit. Meng 2 el van het paprikavocht (per 4 personen) met de knoflook, het limoensap, de crème fraîche, paprikapoeder, chilisaus, peper en zout.
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Giet af, spoel af onder koud stromend water en meng met het crème-fraîchemengsel. Voeg eventueel wat extra paprikavocht toe als de pasta te droog wordt.
Laat de mais uitlekken in een vergiet. Voeg de mais samen met de paprika toe aan de pasta. Snijd de peterselie fijn. Bestrooi de pasta met de peterselie.
Pastasalade met mais & paprika
Deze kleurrijke pastasalade is perfect voor bij de BBQ én vegetarisch. Win-win!
bijgerecht
null personen
445 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Laat de paprika uitlekken en vang het vocht op. Snijd de paprika in reepjes van 1 cm en snijd de knoflook uit de pot fijn. Pers de halve limoen uit. Meng 2 el van het paprikavocht (per 4 personen) met de knoflook, het limoensap, de crème fraîche, paprikapoeder, chilisaus, peper en zout.
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Giet af, spoel af onder koud stromend water en meng met het crème-fraîchemengsel. Voeg eventueel wat extra paprikavocht toe als de pasta te droog wordt.
Laat de mais uitlekken in een vergiet. Voeg de mais samen met de paprika toe aan de pasta. Snijd de peterselie fijn. Bestrooi de pasta met de peterselie.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
295 g gegrilde rode paprika's in pot
½ limoen
125 g crème fraîche
1 tl zoete gerookte-paprikapoeder
4 el zoete chilisaus
300 g schelpjespasta
340 g maiskorrels in pot
5 g verse platte peterselie