Pittige aardappelsalade met mais en gegrilde paprika
bewaar
bewaar

Pittige aardappelsalade met mais en gegrilde paprika

Een keer iets anders dan de standaard appelsalade serveren? Geef je salade extra pit met een beetje chipotle. En extra fijn: dit bijgerecht staat al met 20 min. op de tuintafel.

25 min. bereiden

licht pittig

6 ingrediënten

Aan de slag

Schil de aardappelen en snijd ze in de lengte in parten. Kook in ca. 10 min. beetgaar. Giet af, laat goed uitlekken.

Laat ondertussen de paprika uitlekken en snijd in repen van 1 cm. Spoel de mais onder koud stromend water en laat uitlekken. Meng de mayonaise met de chipotle. Snijd de bosuitjes in flinterdunne schuine ringen.

Meng de mais, paprika, chipotlemayo en ⅔ van de bosui door de nog warme aardappelen en breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel over een serveerschaal en verdeel daar de rest van de bosui over.

combinatietip Lekker met extra chipotle.
bereidingstipJe kunt de salade 1 dag van tevoren maken, zo trekken de smaken nog beter in. Snijd en meng de bosui vlak voor het serveren door de salade.
algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Pittige aardappelsalade met mais en gegrilde paprika

Een keer iets anders dan de standaard appelsalade serveren? Geef je salade extra pit met een beetje chipotle. En extra fijn: dit bijgerecht staat al met 20 min. op de tuintafel.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig