Gegrilde maiskolven met chipotleboter
Eigenlijk is de barbecue pas echt geslaagd als de maiskolven van de grill komen. Mét kaas en boter, natuurlijk.
Aan de slag
Steek de barbecue aan. Kook de maiskolven 5 min. Neem ze uit de pan en laat goed uitlekken.
Doe de boter in een kommetje en meng de chipotlesaus erdoor. Snijd de koriander fijn en roer erdoor.
Gril de maiskolven 6 min. op de barbecue. Keer regelmatig. Rasp ondertussen de kaas op een fijne rasp en leg op een bord.
Neem de maiskolven van de barbecue en bestrijk ze rondom met de chipotleboter. Wentel ze door de geraspte kaas en serveer.
Gegrilde maiskolven met chipotleboter
Eigenlijk is de barbecue pas echt geslaagd als de maiskolven van de grill komen. Mét kaas en boter, natuurlijk.
bijgerecht
null personen
365 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Steek de barbecue aan. Kook de maiskolven 5 min. Neem ze uit de pan en laat goed uitlekken.
Doe de boter in een kommetje en meng de chipotlesaus erdoor. Snijd de koriander fijn en roer erdoor.
Gril de maiskolven 6 min. op de barbecue. Keer regelmatig. Rasp ondertussen de kaas op een fijne rasp en leg op een bord.
Neem de maiskolven van de barbecue en bestrijk ze rondom met de chipotleboter. Wentel ze door de geraspte kaas en serveer.
serveertip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
4 maiskolven
100 g ongezouten roomboter
1 el chipotlepeper in adobosaus in pot
5 g verse koriander
50 g Pecorino Romano
Dit heb je nodig
barbecue