Geroosterde maïskolven
Aan de slag
Breng in een pan ruim water aan de kook. Kook de maïskolven in ca. 15 min. beetgaar. Laat in een vergiet uitlekken. Verwarm de grill voor. Smelt de boter. Strooi de verkruimelde chilipeper erboven. Pers de limoen uit. Meng het zout en limoensap door de boter.
Bestrijk de maïskolven licht met de limoenboter en leg op de bakplaat. Schuif de bakplaat 10 cm onder de grill en rooster de maïs 7-10 min. tot de korrels beginnen te kleuren. Draai regelmatig om. Bestrijk de geroosterde maïskolven nogmaals met de rest van de limoenboter.
Geroosterde maïskolven
bijgerecht
null personen
240 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Breng in een pan ruim water aan de kook. Kook de maïskolven in ca. 15 min. beetgaar. Laat in een vergiet uitlekken. Verwarm de grill voor. Smelt de boter. Strooi de verkruimelde chilipeper erboven. Pers de limoen uit. Meng het zout en limoensap door de boter.
Bestrijk de maïskolven licht met de limoenboter en leg op de bakplaat. Schuif de bakplaat 10 cm onder de grill en rooster de maïs 7-10 min. tot de korrels beginnen te kleuren. Draai regelmatig om. Bestrijk de geroosterde maïskolven nogmaals met de rest van de limoenboter.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
4 maiskolven
100 g ongezouten roomboter
1 gedroogd chilipepertje
½ limoen
1 mespunt zout