Maiskolven van de BBQ met mangosalsa
bewaar
bewaar

Maiskolven van de BBQ met mangosalsa

De zachte smaak van mais kan na het grillen wel wat extra's gebruiken. Een lekkere saus, bijvoorbeeld.

25 min. bereiden

9 ingrediënten

Aan de slag

Steek de barbecue aan. Kook de maiskolven 4 min. en giet af. Gril ze 5 min. op de barbecue. Keer regelmatig. Bestrijk de maiskolven met ⅚ van de smokey BBQ-saus zero. Verpak de maiskolven in aluminiumfolie. Leg ze nog 10 min. op de barbecue.

Schil ondertussen mango en snijd het vruchtvlees in blokjes en doe in een kom. Snipper de rode ui. Snijd de tomaten in kwarten, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in blokjes. Halveer de rode peper, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees fijn. Snijd de koriander fijn. Voeg de ui, tomaat, peper en koriander toe aan de mango. Pers de limoen uit boven de salsa en voeg de rest van de smokey BBQ-saus zero toe. Meng door elkaar.

Haal de maiskolven uit de folie en leg op een schaal, serveer de nachochips naturel en mangosalsa er in aparte bakjes bij.

algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Maiskolven van de BBQ met mangosalsa

De zachte smaak van mais kan na het grillen wel wat extra's gebruiken. Een lekkere saus, bijvoorbeeld.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig