Kipspiesjes met gegrilde-mangosalsa van de BBQ
bewaar
bewaar

Kipspiesjes met gegrilde-mangosalsa van de BBQ

Wist jij al dat kip samen met een salsa van mango, sjalot, srirachasaus, honing en limoen heel goed samen gaan? Plottwist: de mango gril je eerst nog even op de barbecue. Probeer het uit!

25 min. bereiden / 30 min. wachten

pittig

9 ingrediënten

Aan de slag

Leg de satéprikkers in een schaal met koud water. Boen de limoen schoon, rasp de groene schil en pers de vrucht uit. Meng de helft van de olie met de honing, srirachasaus, 1 el limoen-sap, 1 tl -rasp (per 8 porties) en eventueel zout. Snijd de kipdijfilet in stukjes van 2-3 cm en meng met de marinade. Laat 30 min. marineren in de koelkast.

Steek ondertussen de barbecue aan. Snijd de mango in dikke parten en schep om met ¼ van de olie. Gril de mango 3-4 min. tot er grillstrepen ontstaan.

Rijg de stukjes kip aan de prikkers en gril de spiesjes in 10-12 min. gaar. Keer regelmatig.

Snipper ondertussen de sjalot en snijd de peterselie en rode peper fijn. Snijd de mangoparten in kleine blokjes en meng met de sjalot, peterselie, de rest van de olie, de rest van het limoensap en -rasp en breng op smaak met peper en eventueel zout. Serveer de kipspiesjes met de gegrilde-mangosalsa.

algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Kipspiesjes met gegrilde-mangosalsa van de BBQ

Wist jij al dat kip samen met een salsa van mango, sjalot, srirachasaus, honing en limoen heel goed samen gaan? Plottwist: de mango gril je eerst nog even op de barbecue. Probeer het uit!

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig