Kipspiesjes met gegrilde-mangosalsa van de BBQ
Wist jij al dat kip samen met een salsa van mango, sjalot, srirachasaus, honing en limoen heel goed samen gaan? Plottwist: de mango gril je eerst nog even op de barbecue. Probeer het uit!
Aan de slag
Leg de satéprikkers in een schaal met koud water. Boen de limoen schoon, rasp de groene schil en pers de vrucht uit. Meng de helft van de olie met de honing, srirachasaus, 1 el limoen-sap, 1 tl -rasp (per 8 porties) en eventueel zout. Snijd de kipdijfilet in stukjes van 2-3 cm en meng met de marinade. Laat 30 min. marineren in de koelkast.
Steek ondertussen de barbecue aan. Snijd de mango in dikke parten en schep om met ¼ van de olie. Gril de mango 3-4 min. tot er grillstrepen ontstaan.
Rijg de stukjes kip aan de prikkers en gril de spiesjes in 10-12 min. gaar. Keer regelmatig.
Snipper ondertussen de sjalot en snijd de peterselie en rode peper fijn. Snijd de mangoparten in kleine blokjes en meng met de sjalot, peterselie, de rest van de olie, de rest van het limoensap en -rasp en breng op smaak met peper en eventueel zout. Serveer de kipspiesjes met de gegrilde-mangosalsa.
Kipspiesjes met gegrilde-mangosalsa van de BBQ
Wist jij al dat kip samen met een salsa van mango, sjalot, srirachasaus, honing en limoen heel goed samen gaan? Plottwist: de mango gril je eerst nog even op de barbecue. Probeer het uit!
bijgerecht
null porties
180 kcal
25 min. bereiden
30 min. wachten
Aan de slag
Leg de satéprikkers in een schaal met koud water. Boen de limoen schoon, rasp de groene schil en pers de vrucht uit. Meng de helft van de olie met de honing, srirachasaus, 1 el limoen-sap, 1 tl -rasp (per 8 porties) en eventueel zout. Snijd de kipdijfilet in stukjes van 2-3 cm en meng met de marinade. Laat 30 min. marineren in de koelkast.
Steek ondertussen de barbecue aan. Snijd de mango in dikke parten en schep om met ¼ van de olie. Gril de mango 3-4 min. tot er grillstrepen ontstaan.
Rijg de stukjes kip aan de prikkers en gril de spiesjes in 10-12 min. gaar. Keer regelmatig.
Snipper ondertussen de sjalot en snijd de peterselie en rode peper fijn. Snijd de mangoparten in kleine blokjes en meng met de sjalot, peterselie, de rest van de olie, de rest van het limoensap en -rasp en breng op smaak met peper en eventueel zout. Serveer de kipspiesjes met de gegrilde-mangosalsa.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 biologische limoen
4 el milde olijfolie
2 el honing
1 el srirachasaus
390 g scharrelkipdijfilet
1 eetrijpe mango
1 sjalot
7½ g verse platte peterselie
½ rode peper
Dit heb je nodig
satéprikker 20 cm
barbecue