Piripiri visspiesjes van de BBQ
Dol op zalm en garnalen van de BBQ? Dan heb jij deze spicy visspiezen vast al in de smiezen! Lekker met stokbrood en aardappelsalade erbij.
Aan de slag
Laat de garnalen ontdooien en week de spiesen/satéprikkers 30 min. van te voren in water.
Steek de barbecue aan. Snijd de zalmfilet in blokjes van 1½ cm. Zorg ervoor dat de dikte gelijk is aan de garnalen. Rijg de zalm en garnalen om en om aan de spiesen. Zet in de koelkast tot gebruik.
Verwijder de zaadlijsten van ⅔ van de pepers en snijd van alle pepers het vruchtvlees grof. Doe samen met de knoflook en olie in het bakje van de staafmixer. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de vrucht uit. Voeg het sap (ca. 3 el per 8 porties) toe aan het bakje en pureer tot een saus. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verdeel de piripiri-saus in 2 porties. Voeg de paprikapoeder en oregano toe aan 1 portie en marineer hierin de visspiesen 10 min. De andere portie gebruik je als dip, meng daar het citroenrasp door.
Gril de spiesjes 8 min. Snijd ondertussen de peterselie fijn. Serveer de spiesjes met peterselie en de dip.
Piripiri visspiesjes van de BBQ
Dol op zalm en garnalen van de BBQ? Dan heb jij deze spicy visspiezen vast al in de smiezen! Lekker met stokbrood en aardappelsalade erbij.
bijgerecht
null porties
185 kcal
30 min. bereiden
10 min. wachten
Aan de slag
Laat de garnalen ontdooien en week de spiesen/satéprikkers 30 min. van te voren in water.
Steek de barbecue aan. Snijd de zalmfilet in blokjes van 1½ cm. Zorg ervoor dat de dikte gelijk is aan de garnalen. Rijg de zalm en garnalen om en om aan de spiesen. Zet in de koelkast tot gebruik.
Verwijder de zaadlijsten van ⅔ van de pepers en snijd van alle pepers het vruchtvlees grof. Doe samen met de knoflook en olie in het bakje van de staafmixer. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de vrucht uit. Voeg het sap (ca. 3 el per 8 porties) toe aan het bakje en pureer tot een saus. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verdeel de piripiri-saus in 2 porties. Voeg de paprikapoeder en oregano toe aan 1 portie en marineer hierin de visspiesen 10 min. De andere portie gebruik je als dip, meng daar het citroenrasp door.
Gril de spiesjes 8 min. Snijd ondertussen de peterselie fijn. Serveer de spiesjes met peterselie en de dip.
combinatietip:
combinatietip:
bereidingstip:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
225 g diepvries rauwe gepelde garnalen
300 g verse zalmfilets
3 rode pepers
3 tenen knoflook
100 ml milde olijfolie
1 biologische citroen
1 tl paprikapoeder
1 tl gedroogde oregano
7½ g verse peterselie
Dit heb je nodig
satéprikkers of spiesen
barbecue
staafmixer met hakmolen