Zalm van de BBQ met zelfgemaakte rub
Rub zelf maken? Wij leren je hoe! Breng er je vis, zoals zalm van de BBQ mee op smaak. Succes gegarandeerd!
Aan de slag
Meng het selderijzout, venkelzaad, de witte peper, paprikapoeder, knoflookpoeder, uienpoeder, dille, bieslook, dragon en sumak. Doe in een afgesloten pot.
Steek de barbecue aan. Meng 2 el van de kruidenrub (per 4 personen) met de olie en wrijf de zalm rondom met dit mengsel in. Leg in een aluminium ovenschaal en rooster de zalm op de barbecue in 10-15 min. net gaar.
Boen de citroen schoon, rasp de gele schil boven de zalm en snijd de vrucht in partjes. Serveer de zalm met de citroenpartjes.
Zalm van de BBQ met zelfgemaakte rub
Rub zelf maken? Wij leren je hoe! Breng er je vis, zoals zalm van de BBQ mee op smaak. Succes gegarandeerd!
bijgerecht
null porties
400 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Meng het selderijzout, venkelzaad, de witte peper, paprikapoeder, knoflookpoeder, uienpoeder, dille, bieslook, dragon en sumak. Doe in een afgesloten pot.
Steek de barbecue aan. Meng 2 el van de kruidenrub (per 4 personen) met de olie en wrijf de zalm rondom met dit mengsel in. Leg in een aluminium ovenschaal en rooster de zalm op de barbecue in 10-15 min. net gaar.
Boen de citroen schoon, rasp de gele schil boven de zalm en snijd de vrucht in partjes. Serveer de zalm met de citroenpartjes.
bewaartip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 el selderijzout
1 el venkelzaad
1 el witte peper
1 el paprikapoeder
2 tl knoflookpoeder
2 tl uienpoeder
2 el gedroogde dille
1 el gedroogde bieslook
1 el gedroogde dragon
2 tl sumak
2 el arachideolie
600 g verse zalmfilets
1 citroen
Dit heb je nodig
aluminium ovenschaal (19,4 x 26,4 x 6,7)