Garnalenspies met ananas van de BBQ en chimichurri
Wat een vrolijke BBQ-spiesjes! Combineer garnalen met ananas op de BBQ en serveer met chimichurri. Bedank ons later maar.
Aan de slag
Laat de garnalen ontdooien. Week de satéprikkers in water tot gebruik. Snijd de knoflook en peterselie fijn en meng met de oregano, chilivlokken, paprikapoeder, de helft van de olie, de azijn, het water, peper en het zout. Laat staan tot gebruik.
Steek de barbecue aan. Snijd de rode uien elk in kwarten en haal de laagjes ui los van elkaar. Schep om met ½ el olie (per 8 stuks). Snijd de ananas in de lengte in kwarten en snijd elk stuk in de breedte in 8 gelijke plakjes (per 8 stuks). Schep de garnalen om met ½ el olie (per 8 stuks), peper en eventueel zout.
Rijg om en om 2 stukjes ananas en rode ui, 2 garnalen en nogmaals 2 stukjes ananas en rode ui op 1 satéprikker. Maak zo ook de rest van de spiesjes. Bestrijk de spiesjes met de bakkwast rondom met de rest van de olie en gril in 5-10 min. gaar, keer halverwege.
Haal de spiesjes van de barbecue en schep de helft van de chimichurri erover. Serveer de rest erbij.
Garnalenspies met ananas van de BBQ en chimichurri
Wat een vrolijke BBQ-spiesjes! Combineer garnalen met ananas op de BBQ en serveer met chimichurri. Bedank ons later maar.
bijgerecht
null porties
275 kcal
40 min. bereiden
Aan de slag
Laat de garnalen ontdooien. Week de satéprikkers in water tot gebruik. Snijd de knoflook en peterselie fijn en meng met de oregano, chilivlokken, paprikapoeder, de helft van de olie, de azijn, het water, peper en het zout. Laat staan tot gebruik.
Steek de barbecue aan. Snijd de rode uien elk in kwarten en haal de laagjes ui los van elkaar. Schep om met ½ el olie (per 8 stuks). Snijd de ananas in de lengte in kwarten en snijd elk stuk in de breedte in 8 gelijke plakjes (per 8 stuks). Schep de garnalen om met ½ el olie (per 8 stuks), peper en eventueel zout.
Rijg om en om 2 stukjes ananas en rode ui, 2 garnalen en nogmaals 2 stukjes ananas en rode ui op 1 satéprikker. Maak zo ook de rest van de spiesjes. Bestrijk de spiesjes met de bakkwast rondom met de rest van de olie en gril in 5-10 min. gaar, keer halverwege.
Haal de spiesjes van de barbecue en schep de helft van de chimichurri erover. Serveer de rest erbij.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 tenen verse knoflook
15 g verse peterselie
1 tl gedroogde oregano
1 tl chilivlokken
1 tl gerookte-paprikapoeder hot
10 el zonnebloemolie
3 el rodewijnazijn
3 el water
½ tl zout
4 rode uien
1 koelverse hele ananas
16 diepvries rauwe en ongepelde reuzengarnalen
Dit heb je nodig
houten sateprikkers 20 cm
barbecue
bakkwast