Garnalenspies met ananas van de BBQ en chimichurri
bewaar
bewaar

Garnalenspies met ananas van de BBQ en chimichurri

Wat een vrolijke BBQ-spiesjes! Combineer garnalen met ananas op de BBQ en serveer met chimichurri. Bedank ons later maar.

40 min. bereiden

licht pittig

12 ingrediënten

Aan de slag

Laat de garnalen ontdooien. Week de satéprikkers in water tot gebruik. Snijd de knoflook en peterselie fijn en meng met de oregano, chilivlokken, paprikapoeder, de helft van de olie, de azijn, het water, peper en het zout. Laat staan tot gebruik.

Steek de barbecue aan. Snijd de rode uien elk in kwarten en haal de laagjes ui los van elkaar. Schep om met ½ el olie (per 8 stuks). Snijd de ananas in de lengte in kwarten en snijd elk stuk in de breedte in 8 gelijke plakjes (per 8 stuks). Schep de garnalen om met ½ el olie (per 8 stuks), peper en eventueel zout.

Rijg om en om 2 stukjes ananas en rode ui, 2 garnalen en nogmaals 2 stukjes ananas en rode ui op 1 satéprikker. Maak zo ook de rest van de spiesjes. Bestrijk de spiesjes met de bakkwast rondom met de rest van de olie en gril in 5-10 min. gaar, keer halverwege.

Haal de spiesjes van de barbecue en schep de helft van de chimichurri erover. Serveer de rest erbij.

algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Garnalenspies met ananas van de BBQ en chimichurri

Wat een vrolijke BBQ-spiesjes! Combineer garnalen met ananas op de BBQ en serveer met chimichurri. Bedank ons later maar.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig