Beef chimichurri
bewaar
bewaar

Beef chimichurri

Chimichurri is een van oorsprong Argentijnse smaakmaker. Vaste onderdelen zijn knoflook, platte peterselie, oregano, azijn en olijfolie. Chimichurri wordt vaak geserveerd bij vlees.

20 min. bereiden / 5 min. wachten

zeer pittig

10 ingrediënten

Aan de slag

Steek de barbecue aan en bereid voor op directe hitte.

Maak de chimichurri. Snijd de knoflook en peterselie fijn. Meng samen met de oregano, chilivlokken, paprikapoeder, ⅚ van de olie, de azijn, het water, wat peper en het zout. Laat staan tot gebruik.

Dep het vlees droog met keukenpapier. Bestrijk met de rest van de olie en bestrooi rondom met peper en zout. Gril op de barbecue in ca. 4 min. medium rare. Keer halverwege. Neem van de barbecue en laat 5 min. losjes afgedekt met aluminiumfolie rusten.

Snijd het vlees tegen de draad in in plakjes, verdeel er een beetje chimichurri over en serveer de rest apart erbij.

combinatietipLekker met een salade van kropsla, tomaat en ui, en brood.
bewaartipJe kunt de chimichurri 2 dagen van tevoren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast en laat voor het serveren eerst op kamer- temperatuur komen.
variatietipDit recept kan bereid worden met allerlei soorten rundvlees. Kijk voor de bereidingswijze op de verpakking.
bereidingstipJe kunt de entrecotes ook in een grillpan bereiden. Verhit de grillpan zonder olie of boter tot deze goed heet is en bereid zoals beschreven.
achtergrondinfoChimichurri kan zowel als marinade als als smaakmaker óp het gerecht gebruikt worden. Het wordt vooral geserveerd bij rundvlees.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Beef chimichurri

Chimichurri is een van oorsprong Argentijnse smaakmaker. Vaste onderdelen zijn knoflook, platte peterselie, oregano, azijn en olijfolie. Chimichurri wordt vaak geserveerd bij vlees.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig