Spicy knoflookgarnalen van de BBQ
De smokiness van de BBQ maakt deze spicy knoflookgarnalen nóg lekkerder dan ze al zijn.
Aan de slag
Steek de barbecue aan. Maak de garnalen schoon, maar laat de staartjes zitten. Snijd de knoflook fijn en halveer de citroen.
Zet de grillpan op het rooster van de barbecue en verhit hierin de boter met de olie. Voeg de garnalen, knoflook, chilivlokken en wat zout toe en bak in 3 tot 5 min. gaar. Gril ondertussen de citroenhelften op de snijkanten op het rooster van de barbecue. Snijd de peterselie fijn.
Pers 1 citroenhelft uit. Breng de garnalen op smaak met het citroensap, bestrooi met de peterselie en serveer met de andere citroenhelft.
Spicy knoflookgarnalen van de BBQ
De smokiness van de BBQ maakt deze spicy knoflookgarnalen nóg lekkerder dan ze al zijn.
bijgerecht
null personen
260 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Steek de barbecue aan. Maak de garnalen schoon, maar laat de staartjes zitten. Snijd de knoflook fijn en halveer de citroen.
Zet de grillpan op het rooster van de barbecue en verhit hierin de boter met de olie. Voeg de garnalen, knoflook, chilivlokken en wat zout toe en bak in 3 tot 5 min. gaar. Gril ondertussen de citroenhelften op de snijkanten op het rooster van de barbecue. Snijd de peterselie fijn.
Pers 1 citroenhelft uit. Breng de garnalen op smaak met het citroensap, bestrooi met de peterselie en serveer met de andere citroenhelft.
combinatietip:
bereidingstip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
450 g diepvries rauwe ongepelde reuzengarnalen
2 tenen knoflook
1 citroen
80 g ongezouten roomboter
1 el arachideolie
½ tl chilivlokken
7½ g verse platte peterselie
Dit heb je nodig
barbecue
grillpan