BBQ garnalenspies met venkel en bosui
Proef de zee met een heerlijk garnalenspies van de BBQ.
Aan de slag
Leg 4 satéprikkers in een schaal, schenk er koud water bij tot ze onderstaan. Laat staan tot gebruik. Ontdooi de reuzengarnalen (diepvries).
Boen de limoen schoon, rasp de groene schil en snijd de vrucht in 4 parten. Snijd de peterselie fijn. Smelt de roomboter in een kleine steelpan op middelhoog vuur. Haal van het vuur.
Meng het limoenrasp en de peterselie met de gesmolten boter. Snijd de onderkant en de stelen van de venkelknol. Snijd de knol in 12 parten (per 4 peronen). Snijd van 1 bos bosuitjes alle bosui in 4 gelijke stukken. Steek de barbecue aan.
Rijg aan elke satéprikker achtereenvolgens 1 stuk venkel, 2 stukken bosui, 3 reuzengarnalen, 1 stuk venkel, 2 reuzengarnalen, 2 stukken bosui. Eindig met venkel. Bestrijk de spiesjes met een bakkwast rondom met de helft van de gesmolten boter en gril in 10-15 min. gaar. Keer halverwege. Haal van de gril en smeer in met de rest van de boter. Bestrooi met peper en eventueel zout en serveer met de limoenpartjes.
BBQ garnalenspies met venkel en bosui
Proef de zee met een heerlijk garnalenspies van de BBQ.
bijgerecht
null personen
200 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Leg 4 satéprikkers in een schaal, schenk er koud water bij tot ze onderstaan. Laat staan tot gebruik. Ontdooi de reuzengarnalen (diepvries).
Boen de limoen schoon, rasp de groene schil en snijd de vrucht in 4 parten. Snijd de peterselie fijn. Smelt de roomboter in een kleine steelpan op middelhoog vuur. Haal van het vuur.
Meng het limoenrasp en de peterselie met de gesmolten boter. Snijd de onderkant en de stelen van de venkelknol. Snijd de knol in 12 parten (per 4 peronen). Snijd van 1 bos bosuitjes alle bosui in 4 gelijke stukken. Steek de barbecue aan.
Rijg aan elke satéprikker achtereenvolgens 1 stuk venkel, 2 stukken bosui, 3 reuzengarnalen, 1 stuk venkel, 2 reuzengarnalen, 2 stukken bosui. Eindig met venkel. Bestrijk de spiesjes met een bakkwast rondom met de helft van de gesmolten boter en gril in 10-15 min. gaar. Keer halverwege. Haal van de gril en smeer in met de rest van de boter. Bestrooi met peper en eventueel zout en serveer met de limoenpartjes.
bewaartip:
serveertip:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
20 diepvries rauwe en ongepelde reuzengarnalen
1 limoen
5 g verse peterselie
30 g ongezouten roomboter
1 venkelknol
1 bos bosuitje
Dit heb je nodig
sateprikkers
barbecue
bakkwast