BBQ garnalenspies met venkel en bosui
bewaar
bewaar

BBQ garnalenspies met venkel en bosui

Proef de zee met een heerlijk garnalenspies van de BBQ.

30 min. bereiden

6 ingrediënten

Aan de slag

Leg 4 satéprikkers in een schaal, schenk er koud water bij tot ze onderstaan. Laat staan tot gebruik. Ontdooi de reuzengarnalen (diepvries).

Boen de limoen schoon, rasp de groene schil en snijd de vrucht in 4 parten. Snijd de peterselie fijn. Smelt de roomboter in een kleine steelpan op middelhoog vuur. Haal van het vuur.

Meng het limoenrasp en de peterselie met de gesmolten boter. Snijd de onderkant en de stelen van de venkelknol. Snijd de knol in 12 parten (per 4 peronen). Snijd van 1 bos bosuitjes alle bosui in 4 gelijke stukken. Steek de barbecue aan.

Rijg aan elke satéprikker achtereenvolgens 1 stuk venkel, 2 stukken bosui, 3 reuzengarnalen, 1 stuk venkel, 2 reuzengarnalen, 2 stukken bosui. Eindig met venkel. Bestrijk de spiesjes met een bakkwast rondom met de helft van de gesmolten boter en gril in 10-15 min. gaar. Keer halverwege. Haal van de gril en smeer in met de rest van de boter. Bestrooi met peper en eventueel zout en serveer met de limoenpartjes.

bewaartipJe kunt al deze spiesjes 1 dag van tevoren klaarmaken. Bewaar afgedekt in de koelkast tot gebruik. Gril de spiesjes vlak voor het serveren
serveertipLekker met komkommersalsa.
algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

BBQ garnalenspies met venkel en bosui

Proef de zee met een heerlijk garnalenspies van de BBQ.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig