Garnalen marineren
De klassieke marinade voor garnalen... Bomvol smaak!
Aan de slag
Dep de garnalen droog met keukenpapier. Bestrooi met peper en het zeezout. Pers de citroen uit. Snijd de knoflook fijn. Snijd de helft van de peterselie heel fijn. Snijd de rest van de peterselie grof.
Meng in een glazen kom of zip-lockzakje 2 el citroensap (per 4 personen) met ¾ van de olie, de knoflook, fijngesneden peterselie en chilivlokken. Voeg de garnalen toe aan de marinade en schep goed om zodat alles bedekt is. Laat 20 min. marineren in de koelkast.
Doe de garnalen met de marinade in een zeef, schud goed een laat uitlekken. Bewaar de marinade. Verhit de rest van de olie in een grote koekenpan op hoog vuur. Zorg dat de pan heet is, voeg de garnalen toe en roerbak 2 min. Blijf omscheppen. Voeg de roomboter en apart gehouden marinade toe en verhit 1 min. mee.
Verdeel de garnalen over een schaal. Bestrooi met de grofgesneden peterselie.
Garnalen marineren
De klassieke marinade voor garnalen... Bomvol smaak!
bijgerecht
null personen
250 kcal
10 min. bereiden
20 min. wachten
Aan de slag
Dep de garnalen droog met keukenpapier. Bestrooi met peper en het zeezout. Pers de citroen uit. Snijd de knoflook fijn. Snijd de helft van de peterselie heel fijn. Snijd de rest van de peterselie grof.
Meng in een glazen kom of zip-lockzakje 2 el citroensap (per 4 personen) met ¾ van de olie, de knoflook, fijngesneden peterselie en chilivlokken. Voeg de garnalen toe aan de marinade en schep goed om zodat alles bedekt is. Laat 20 min. marineren in de koelkast.
Doe de garnalen met de marinade in een zeef, schud goed een laat uitlekken. Bewaar de marinade. Verhit de rest van de olie in een grote koekenpan op hoog vuur. Zorg dat de pan heet is, voeg de garnalen toe en roerbak 2 min. Blijf omscheppen. Voeg de roomboter en apart gehouden marinade toe en verhit 1 min. mee.
Verdeel de garnalen over een schaal. Bestrooi met de grofgesneden peterselie.
bereidingstip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
450 g diepvries rauwe ongepelde reuzengarnalen
½ tl zeezout
½ citroen
2 tenen knoflook
10 g verse platte peterselie
4 el traditionele olijfolie
½ tl chilivlokken
30 g ongezouten roomboter
Dit heb je nodig
keukenpapier