Garnalen bakken
Roerbak garnalen kort en op hoog vuur voor het beste resultaat!
Aan de slag
Pel de garnalen en maak met de punt van een scherp mesje een snee in de rug van de garnaal. Verwijder met het mesje voorzichtig het darmkanaal. Dep de garnalen goed droog met keukenpapier. Bestrooi met peper en het zeezout. Snijd de knoflook fijn.
Verhit de olie in een grote koekenpan met anti-aanbaklaag op hoog vuur. Voeg, als de pan heet is, de garnalen toe en roerbak 3 min. Blijf omscheppen. Voeg na 2½ min de knoflook toe, blijf omscheppen. Neem uit de pan en serveer direct.
Garnalen bakken
Roerbak garnalen kort en op hoog vuur voor het beste resultaat!
bijgerecht
null personen
105 kcal
10 min. bereiden
Aan de slag
Pel de garnalen en maak met de punt van een scherp mesje een snee in de rug van de garnaal. Verwijder met het mesje voorzichtig het darmkanaal. Dep de garnalen goed droog met keukenpapier. Bestrooi met peper en het zeezout. Snijd de knoflook fijn.
Verhit de olie in een grote koekenpan met anti-aanbaklaag op hoog vuur. Voeg, als de pan heet is, de garnalen toe en roerbak 3 min. Blijf omscheppen. Voeg na 2½ min de knoflook toe, blijf omscheppen. Neem uit de pan en serveer direct.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
450 g diepvries rauwe ongepelde reuzengarnalen
1 mespunt zeezout
1 teen knoflook
1 el milde olijfolie
Dit heb je nodig
keukenpapier