Bloemkoolrijst met garnalen en paprika
Hè groentemonster, deze is voor jou! Met dit lekkere bloemkoolrijst-gerecht eet je maar liefst 485 gram groente per persoon.
Aan de slag
Snijd de rode uien in parten van 1 cm. Halveer de paprika’s in de lengte, verwijder de steelaanzetten en zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in reepjes van 1 cm. Snijd de tomaten in grove blokjes van 2 cm. Snijd ⅔ van de knoflook in plakjes.
Verhit ⅔ van de olie in een hapjespan en bak de ui en paprika 3 min. op middelhoog vuur. Bestrooi met peper en zout. Voeg de knoflookplakjes en chilivlokken toe en bak nog 1-2 min. mee. Voeg de tomatenblokjes en het tomatenconcentraat toe en roerbak nog 2 min. mee.
Schenk het water erbij en laat met de deksel op de pan 10 min. stoven. Voeg na 5 min. de garnalen en olijven toe.
Verhit ondertussen de rest van de olie in een hapjespan en bak de bloemkoolrijst 5 min. op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Rasp de laatste teen knoflook boven de garnalenstoof, schep om en zet het vuur uit. Serveer de bloemkoolrijst met de garnalenstoof.
Bloemkoolrijst met garnalen en paprika
Hè groentemonster, deze is voor jou! Met dit lekkere bloemkoolrijst-gerecht eet je maar liefst 485 gram groente per persoon.
hoofdgerecht
null personen
345 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Snijd de rode uien in parten van 1 cm. Halveer de paprika’s in de lengte, verwijder de steelaanzetten en zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in reepjes van 1 cm. Snijd de tomaten in grove blokjes van 2 cm. Snijd ⅔ van de knoflook in plakjes.
Verhit ⅔ van de olie in een hapjespan en bak de ui en paprika 3 min. op middelhoog vuur. Bestrooi met peper en zout. Voeg de knoflookplakjes en chilivlokken toe en bak nog 1-2 min. mee. Voeg de tomatenblokjes en het tomatenconcentraat toe en roerbak nog 2 min. mee.
Schenk het water erbij en laat met de deksel op de pan 10 min. stoven. Voeg na 5 min. de garnalen en olijven toe.
Verhit ondertussen de rest van de olie in een hapjespan en bak de bloemkoolrijst 5 min. op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Rasp de laatste teen knoflook boven de garnalenstoof, schep om en zet het vuur uit. Serveer de bloemkoolrijst met de garnalenstoof.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 rode uien
1 zak paprikamix
500 g trostomaten
3 tenen knoflook
3 el milde olijfolie
½ tl chilivlokken
65 g dubbel tomatenconcentraat
100 ml water
450 g diepvries rauwe ongepelde reuzengarnalen
200 g groene olijven gevuld met ansjovis
800 g koelverse bloemkoolrijst