'Paella' met bloemkoolrijst
In een klap extra groente door de paella te maken van bloemkoolrijst.
Aan de slag
Laat de garnalen ontdooien. Halveer de chorizo overlangs en snijd in halve plakjes. Snijd de tomaten in kleine blokjes. Halveer de paprika, verwijder de steelaanzet en zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in blokjes. Snipper de uien fijn en snijd de citroen in parten.
Verhit een hapjespan zonder olie of boter en bak de chorizo 3 min. op middelhoog vuur. Voeg de ongepelde garnalen toe en bak 2 min. mee. Neem uit de pan.
Bak de tomaat, paprika en ui in dezelfde pan 3 min. op middelhoog vuur. Voeg de bloemkoolrijst, saffraan en tuinerwtjes toe. Verkruimel het halve bouillonblokje erover. Roerbak de paella 2 min. op middelhoog vuur. Neem van het vuur en verdeel de chorizo, garnalen en citroenparten erover.
'Paella' met bloemkoolrijst
In een klap extra groente door de paella te maken van bloemkoolrijst.
hoofdgerecht
null personen
285 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Laat de garnalen ontdooien. Halveer de chorizo overlangs en snijd in halve plakjes. Snijd de tomaten in kleine blokjes. Halveer de paprika, verwijder de steelaanzet en zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in blokjes. Snipper de uien fijn en snijd de citroen in parten.
Verhit een hapjespan zonder olie of boter en bak de chorizo 3 min. op middelhoog vuur. Voeg de ongepelde garnalen toe en bak 2 min. mee. Neem uit de pan.
Bak de tomaat, paprika en ui in dezelfde pan 3 min. op middelhoog vuur. Voeg de bloemkoolrijst, saffraan en tuinerwtjes toe. Verkruimel het halve bouillonblokje erover. Roerbak de paella 2 min. op middelhoog vuur. Neem van het vuur en verdeel de chorizo, garnalen en citroenparten erover.
serveertip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
225 g diepvries rauwe ongepelde reuzengarnalen
100 g chorizo
5 tomaten
1 rode paprika
2 middelgrote uien
1 citroen
800 g diepvries bloemkoolrijst
½ buisje saffraan
200 g diepvries tuinerwtjes extra fijn
½ kippenbouillonblokje