Groenterijke paella
bewaar
bewaar

Groenterijke paella

Viva España! Durf jij je te wagen aan deze Spaanse klassieker?

20 min. bereiden / 30 min. wachten

12 ingrediënten

Aan de slag

Breng het water aan de kook en los de bouillontabletten hierin op. Doe de saffraan in een kommetje en schenk er 100 ml hete bouillon over.

Snijd de kip en paprika in reepjes. Snijd de knoflook fijn. Verwijder de zaadlijsten van de tomaten. Verhit de olie in een hapjespan. Bestrooi de kip met peper en zout en bak in 3 min. bruin. Voeg de paprika en de knoflook toe en bak nog 3 min.

Snijd de tomaat in blokjes en schep die met de bevroren snijbonen en de rijst door de kip. Bak nog 1-2 min. tot de rijstkorrels glanzen. Voeg peper naar smaak toe.

Schenk de saffraanbouillon erbij en schep om. Voeg 650 ml visbouillon toe en breng aan de kook. Zet het vuur laag en kook de paella op laag vuur in ca. 30 min. gaar. Voeg eventueel extra bouillon of water toe als de rijst niet onder staat. Roer af en toe. Voeg de laatste 5 min. de zeevruchten toe.

Snijd de citroen in partjes. Serveer de paella met de citroen. Lekker met wat fijngesneden peterselie.

Paprika's schoonmaken

Instructievideo - 00:28 min.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Groenterijke paella

Viva España! Durf jij je te wagen aan deze Spaanse klassieker?

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig