Paella met kip en gamba’s
Vrienden te eten? Maak paella. Dat Spanje-gevoel moet je delen!
Aan de slag
Doe de bouillontabletten in een pan met het water en breng aan de kook. Halveer de tomaten en rasp ze aan de snijkant op een grove rasp. Je houdt de velletjes over, die worden niet gebruikt. Doe de saffraan in een kommetje en voeg 2 el bouillon (per 4 personen) toe. Snipper de uien, snijd de knoflook fijn en snijd de chorizo in plakjes.
Verhit de olie in een paellapan, wok of hapjespan en bak de ui, knoflook en chorizo met de paprikapoeder 2 min. Voeg de rijst toe en bak 2 min. tot de korrels glazig zijn. Voeg de kip toe en bak 3 min. mee.
Voeg de tomaat, saffraan met bouillon en de rest van de bouillon toe en breng aan de kook. Zet het vuur laag en kook de rijst in 20 min. gaar. Roer regelmatig.
Voeg na ongeveer 16 min. de garnalen toe. Snijd de paprika’s in ringen en voeg samen met de tuinerwten toe. Breng opnieuw aan de kook en kook nog 4 min.
Paella
Instructievideo - 02:31 min.
Paella met kip en gamba’s
Vrienden te eten? Maak paella. Dat Spanje-gevoel moet je delen!
hoofdgerecht
null personen
755 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Doe de bouillontabletten in een pan met het water en breng aan de kook. Halveer de tomaten en rasp ze aan de snijkant op een grove rasp. Je houdt de velletjes over, die worden niet gebruikt. Doe de saffraan in een kommetje en voeg 2 el bouillon (per 4 personen) toe. Snipper de uien, snijd de knoflook fijn en snijd de chorizo in plakjes.
Verhit de olie in een paellapan, wok of hapjespan en bak de ui, knoflook en chorizo met de paprikapoeder 2 min. Voeg de rijst toe en bak 2 min. tot de korrels glazig zijn. Voeg de kip toe en bak 3 min. mee.
Voeg de tomaat, saffraan met bouillon en de rest van de bouillon toe en breng aan de kook. Zet het vuur laag en kook de rijst in 20 min. gaar. Roer regelmatig.
Voeg na ongeveer 16 min. de garnalen toe. Snijd de paprika’s in ringen en voeg samen met de tuinerwten toe. Breng opnieuw aan de kook en kook nog 4 min.
vegatip:
combinatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 kippenbouillontablet minder zout
1 l kraanwater
380 g Tasty Tom trostomaten
½ buisje saffraan
2 middelgrote uien
2 tenen knoflook
125 g chorizoworst
2 el arachideolie
½ el gerookte-paprikapoeder zoet
300 g paellarijst
400 g kipdijfiletreepjes
225 g diepvries rauwe en ongepelde reuzengarnalen
300 g snoeppaprika's
300 g diepvries tuinerwten