Paella met kip en gamba’s
bewaar
bewaar

Paella met kip en gamba’s

Vrienden te eten? Maak paella. Dat Spanje-gevoel moet je delen!

25 min. bereiden

14 ingrediënten

Aan de slag

Doe de bouillontabletten in een pan met het water en breng aan de kook. Halveer de tomaten en rasp ze aan de snijkant op een grove rasp. Je houdt de velletjes over, die worden niet gebruikt. Doe de saffraan in een kommetje en voeg 2 el bouillon (per 4 personen) toe. Snipper de uien, snijd de knoflook fijn en snijd de chorizo in plakjes.

Verhit de olie in een paellapan, wok of hapjespan en bak de ui, knoflook en chorizo met de paprikapoeder 2 min. Voeg de rijst toe en bak 2 min. tot de korrels glazig zijn. Voeg de kip toe en bak 3 min. mee.

Voeg de tomaat, saffraan met bouillon en de rest van de bouillon toe en breng aan de kook. Zet het vuur laag en kook de rijst in 20 min. gaar. Roer regelmatig.

Voeg na ongeveer 16 min. de garnalen toe. Snijd de paprika’s in ringen en voeg samen met de tuinerwten toe. Breng opnieuw aan de kook en kook nog 4 min.

vegatipBekijk ook dit recept
combinatietipLekker met een partje citroen.

Paella

Instructievideo - 02:31 min.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Paella met kip en gamba’s

Vrienden te eten? Maak paella. Dat Spanje-gevoel moet je delen!

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig