Paella met kip en chorizo
Aan de slag
Doe de saffraan in een kommetje, voeg 2 el bouillon toe (2 el per 0.05 g saffraan) en laat staan tot gebruik. Bestrooi de kip met peper en zout. Halveer ondertussen de tomaten en verwijder de zaadlijsten van de tomaten. Rasp het vruchtvlees op een grove rasp tot je alleen het vel over hebt. Gooi het vel weg.
Snipper de ui, snijd de knoflook en chorizo in plakjes. Verhit de olie in de pan en bak de kip in 5 min. rondom bruin. Voeg de ui en chorizo toe en bak 3 min. mee. Voeg de knoflook toe en bak 1 min. Voeg de rijst toe en bak mee tot de korrels glazig zijn. Bak de tomaat 3 min. mee.
Schenk de rest van de bouillon en de saffraan erbij. Breng aan de kook, roer 1 keer goed door, zet het vuur laag en laat 20 min. zachtjes koken. Voeg na 15 min. de erwten toe.
Paella maken
Instructievideo - 05:47 min.
Paella met kip en chorizo
hoofdgerecht
null personen
965 kcal
50 min. bereiden
Aan de slag
Doe de saffraan in een kommetje, voeg 2 el bouillon toe (2 el per 0.05 g saffraan) en laat staan tot gebruik. Bestrooi de kip met peper en zout. Halveer ondertussen de tomaten en verwijder de zaadlijsten van de tomaten. Rasp het vruchtvlees op een grove rasp tot je alleen het vel over hebt. Gooi het vel weg.
Snipper de ui, snijd de knoflook en chorizo in plakjes. Verhit de olie in de pan en bak de kip in 5 min. rondom bruin. Voeg de ui en chorizo toe en bak 3 min. mee. Voeg de knoflook toe en bak 1 min. Voeg de rijst toe en bak mee tot de korrels glazig zijn. Bak de tomaat 3 min. mee.
Schenk de rest van de bouillon en de saffraan erbij. Breng aan de kook, roer 1 keer goed door, zet het vuur laag en laat 20 min. zachtjes koken. Voeg na 15 min. de erwten toe.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
50 mg saffraan
1 l kippenbouillon van tablet
600 g kipdrumsticks
6 trostomaten
2 uien
4 tenen knoflook
5 el traditionele olijfolie
250 g chorizoworst
300 g risottorijst
300 g diepvries tuinerwten
Dit heb je nodig
paellapan of grote hapjespan