Half-uurtje paella met vis
Aan de slag
Doe de saffraan in een kommetje, voeg 2 el bouillon toe en laat staan tot gebruik. Laat de garnalen ontdooien. Halveer de tomaat en verwijder de zaadlijsten uit de tomaat. Rasp het vruchtvlees op een grove rasp tot je alleen het vel over hebt. Gooi het vel weg. Snipper de ui. Snijd de knoflook in plakjes en de chorizoworst in blokjes.
Verhit de olie in de pan en bak de ui en chorizo 5 min. op middelhoog vuur tot de ui glazig is. Voeg de knoflook toe en bak 1 min. mee. Voeg de rijst toe en bak mee tot de korrels glazig zijn. Bak de tomaat 3 min. mee.
Verwijder de steelaanzet en het puntje van de sperziebonen. Snijd de bonen in stukjes en voeg toe.Schenk de rest van de bouillon en de saffraan erbij. Breng aan de kook en roer 1 keer goed door. Snijd de kabeljauw in stukken en halveer de cherrytomaten. Verdeel de kabeljauw, garnalen en cherrytomaten erover. Zet het vuur laag en laat 20 min. zachtjes koken.
Paella maken
Instructievideo - 05:47 min.
Half-uurtje paella met vis
hoofdgerecht
null personen
920 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Doe de saffraan in een kommetje, voeg 2 el bouillon toe en laat staan tot gebruik. Laat de garnalen ontdooien. Halveer de tomaat en verwijder de zaadlijsten uit de tomaat. Rasp het vruchtvlees op een grove rasp tot je alleen het vel over hebt. Gooi het vel weg. Snipper de ui. Snijd de knoflook in plakjes en de chorizoworst in blokjes.
Verhit de olie in de pan en bak de ui en chorizo 5 min. op middelhoog vuur tot de ui glazig is. Voeg de knoflook toe en bak 1 min. mee. Voeg de rijst toe en bak mee tot de korrels glazig zijn. Bak de tomaat 3 min. mee.
Verwijder de steelaanzet en het puntje van de sperziebonen. Snijd de bonen in stukjes en voeg toe.Schenk de rest van de bouillon en de saffraan erbij. Breng aan de kook en roer 1 keer goed door. Snijd de kabeljauw in stukken en halveer de cherrytomaten. Verdeel de kabeljauw, garnalen en cherrytomaten erover. Zet het vuur laag en laat 20 min. zachtjes koken.
combinatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
50 mg saffraan
1 l kippenbouillon van tablet
250 g diepvries reuzengarnalen
6 trostomaten
2 uien
4 tenen knoflook
250 g chorizoworst
2 el traditionele olijfolie
300 g risottorijst
300 g verse sperziebonen
250 g verse kabeljauwfilets
250 g cherrytomaten
Dit heb je nodig
paellapan of hapjespan (Ø 30 cm)