Gegratineerde garnalen met gruyère
bewaar
bewaar

Gegratineerde garnalen met gruyère

Deze gegratineerde garnalen zijn verstopt onder een romig laagje.

40 min. bereiden / 10 min. oventijd

12 ingrediënten

Aan de slag

Verwarm de ovengrill op de hoogste stand. Pel de garnalen, maak schoon, maar laat de staart zitten. Leg ze op hun rug en snijd met een scherp mes over de lengte in, maar niet door. Dep droog, leg op hun rug in de ovenschaal en bestrooi met peper en zout.

Snipper de sjalotten. Pers de helft van de citroen uit en snijd de andere helft in 4 partjes.

Verhit de boter in een steelpan en fruit de sjalot 5 min. op laag vuur. Voeg de bloem toe en laat 3 min. op laag vuur garen. Voeg al roerend de melk, cognac en mosterd toe en breng aan de kook. Laat 3 min. zachtjes koken tot een gebonden saus. Splits het ei. Het eiwit wordt niet gebruikt. Roer de dooier door de saus, neem de pan van het vuur en breng op smaak met de worcestershiresaus, 1 el (per 4 pers.) citroensap, peper en zout.

Verdeel de saus over de garnalen en bestrooi met de kaas. Gratineer 10 min. boven in de oven onder de hete grill. Bestrooi met de peterselie, leg de citroenpartjes ertussen en serveer de garnalen in de schaal.

bewaartipJe kunt de saus 1 dag van tevoren maken. Laat afkoelen en bewaar afgedekt in de koelkast. Verwarm op laag vuur.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Gegratineerde garnalen met gruyère

Deze gegratineerde garnalen zijn verstopt onder een romig laagje.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig