Gegratineerde garnalen met gruyère
Deze gegratineerde garnalen zijn verstopt onder een romig laagje.
Aan de slag
Verwarm de ovengrill op de hoogste stand. Pel de garnalen, maak schoon, maar laat de staart zitten. Leg ze op hun rug en snijd met een scherp mes over de lengte in, maar niet door. Dep droog, leg op hun rug in de ovenschaal en bestrooi met peper en zout.
Snipper de sjalotten. Pers de helft van de citroen uit en snijd de andere helft in 4 partjes.
Verhit de boter in een steelpan en fruit de sjalot 5 min. op laag vuur. Voeg de bloem toe en laat 3 min. op laag vuur garen. Voeg al roerend de melk, cognac en mosterd toe en breng aan de kook. Laat 3 min. zachtjes koken tot een gebonden saus. Splits het ei. Het eiwit wordt niet gebruikt. Roer de dooier door de saus, neem de pan van het vuur en breng op smaak met de worcestershiresaus, 1 el (per 4 pers.) citroensap, peper en zout.
Verdeel de saus over de garnalen en bestrooi met de kaas. Gratineer 10 min. boven in de oven onder de hete grill. Bestrooi met de peterselie, leg de citroenpartjes ertussen en serveer de garnalen in de schaal.
Gegratineerde garnalen met gruyère
Deze gegratineerde garnalen zijn verstopt onder een romig laagje.
voorgerecht
null personen
270 kcal
40 min. bereiden
10 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de ovengrill op de hoogste stand. Pel de garnalen, maak schoon, maar laat de staart zitten. Leg ze op hun rug en snijd met een scherp mes over de lengte in, maar niet door. Dep droog, leg op hun rug in de ovenschaal en bestrooi met peper en zout.
Snipper de sjalotten. Pers de helft van de citroen uit en snijd de andere helft in 4 partjes.
Verhit de boter in een steelpan en fruit de sjalot 5 min. op laag vuur. Voeg de bloem toe en laat 3 min. op laag vuur garen. Voeg al roerend de melk, cognac en mosterd toe en breng aan de kook. Laat 3 min. zachtjes koken tot een gebonden saus. Splits het ei. Het eiwit wordt niet gebruikt. Roer de dooier door de saus, neem de pan van het vuur en breng op smaak met de worcestershiresaus, 1 el (per 4 pers.) citroensap, peper en zout.
Verdeel de saus over de garnalen en bestrooi met de kaas. Gratineer 10 min. boven in de oven onder de hete grill. Bestrooi met de peterselie, leg de citroenpartjes ertussen en serveer de garnalen in de schaal.
bewaartip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
450 g diepvries rauwe ongepelde reuzengarnalen
2 sjalotten
1 citroen
30 g ongezouten roomboter
30 g tarwebloem
250 ml melk
1 el cognac
1 tl dijonmosterd
1 middelgroot ei
1 tl worcestershiresauce
50 g geraspte gruyère
5 g verse platte peterselie
Dit heb je nodig
ronde ovenschaal (Ø 27 cm)