Pasta met garnalen en roomsaus
Met kruidenroomkaas breng je supermakkelijk je pastagerecht op smaak. Ga voor deze tagliatelle met garnalen en roomsaus. Groen erbij? De venkel geeft het een fijne groenteboost.
Aan de slag
Snijd de knoflook fijn. Snijd de stelen en een klein stukje van de onderkant van de venkelknollen. Bewaar het loof. Halveer de venkel en snijd in stukjes van 1 cm.
Verhit de boter in een hapjespan en bak de venkel, knoflook, dragon, peper en eventueel zout 8 min. op middelhoog vuur.
Pel ondertussen de garnalen en verwijder met de punt van een scherp mesje het darmkanaal. Boen de citroen schoon en rasp de gele schil. Halveer de vrucht en pers de helft uit. Snijd de rest in partjes. Voeg de garnalen toe aan de venkel en bak 1 min. mee. Voeg de Paturain Cuisine en het citroenrasp toe en roer door. Voeg de spinazie in delen toe en laat slinken.
Kook ondertussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Giet af en vang een kopje kookvocht op. Meng de pasta door de saus. Voeg wat kookvocht toe en breng op smaak met 1 el citroensap (per 4 personen).
Verdeel over diepe borden en serveer met een partje citroen.
Pasta met garnalen en roomsaus
Met kruidenroomkaas breng je supermakkelijk je pastagerecht op smaak. Ga voor deze tagliatelle met garnalen en roomsaus. Groen erbij? De venkel geeft het een fijne groenteboost.
hoofdgerecht
null personen
700 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Snijd de knoflook fijn. Snijd de stelen en een klein stukje van de onderkant van de venkelknollen. Bewaar het loof. Halveer de venkel en snijd in stukjes van 1 cm.
Verhit de boter in een hapjespan en bak de venkel, knoflook, dragon, peper en eventueel zout 8 min. op middelhoog vuur.
Pel ondertussen de garnalen en verwijder met de punt van een scherp mesje het darmkanaal. Boen de citroen schoon en rasp de gele schil. Halveer de vrucht en pers de helft uit. Snijd de rest in partjes. Voeg de garnalen toe aan de venkel en bak 1 min. mee. Voeg de Paturain Cuisine en het citroenrasp toe en roer door. Voeg de spinazie in delen toe en laat slinken.
Kook ondertussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Giet af en vang een kopje kookvocht op. Meng de pasta door de saus. Voeg wat kookvocht toe en breng op smaak met 1 el citroensap (per 4 personen).
Verdeel over diepe borden en serveer met een partje citroen.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 tenen knoflook
2 venkelknollen
30 g ongezouten roomboter
2 tl gedroogde dragon
450 g diepvries rauwe ongepelde reuzengarnalen
1 citroen
185 g roomkaas knoflook & fijne kruiden
200 g verse spinazie
500 g verse pappardelle all'uovo