Picanha van de BBQ met chimichurri van Hugo Kennis
bewaar
bewaar

Picanha van de BBQ met chimichurri van Hugo Kennis

Deze picanha, oftewel een staartstuk, is echt een pronkstuk van de BBQ. Hugo Kennis maakt hem met een klassieke chimichurri: een Argentijnse saus van kruiden, knoflook en olie die perfect combineert met gegrild vlees.

20 min. bereiden / 15 min. wachten

licht pittig

10 ingrediënten

Aan de slag

Steek de barbecue aan. Breng de picanha op kamertemperatuur.

Snijd ondertussen de tenen knoflook en peterselie fijn. Meng samen met de oregano, chilivlokken, paprikapoeder, ⅚ olie, de azijn en het water. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Laat staan tot gebruik.

Dep ondertussen de picanha droog met keukenpapier en wrijf het vlees rondom in met het zeezout, peper en de rest van de olie. Zet het vuur van de barbecue hoog en gril het vlees naast de schaal op hoog vuur 10 min. op de barbecue. Keer en gril 4 min.

Steek de vleesthermometer in het midden van het vlees en sluit de barbecue. Laat het vlees op de schaal op laag vuur garen tot een kerntemperatuur van 56 °C. Dit duurt 10-15 min. Haal het vlees van de schaal en laat 10-15 min. afgedekt rusten onder aluminiumfolie.

serveertipLekker met krieltjes en gegrilde groente.
bewaartipJe kunt de chimichurri 2 dagen van tevoren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast en laat voor het serveren eerst op kamertemperatuur komen.
vegatipChimichurri wordt vooral bij vlees geserveerd, maar de saus is ook heerlijk over gegrilde groente, een vegetarische burger of gesmolten kaas.
achtergrondinfoChimichurri is een typisch Argentijnse saus met knoflook, peterselie, oregano, azijn en olijfolie en wordt veelal gegeten met rundvlees. Het kan als marinade, maar dus ook als saus erop worden geserveerd.
algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Picanha van de BBQ met chimichurri van Hugo Kennis

Deze picanha, oftewel een staartstuk, is echt een pronkstuk van de BBQ. Hugo Kennis maakt hem met een klassieke chimichurri: een Argentijnse saus van kruiden, knoflook en olie die perfect combineert met gegrild vlees.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig