Picanha van de BBQ met kruidenrub
Ons kun je midden in de nacht wakker maken voor dit malse stuk rundvlees van de barbecue. In een kruidig jasje.
Aan de slag
Zet de barbecue aan. Maal het venkelzaad in de vijzel. Voeg de knoflook en het zout toe en maal tot gladde pasta. Meng de rest van de kruiden door de rub. Rasp de oranje schil van de sinaasappels boven de rub. Dep de picanha droog met keukenpapier en snijd het vet kruislings in. Wrijf het vlees rondom in met de rub. Gril met de vetrand naar beneden op hoog vuur 3 min. Keer om, draai het vuur laag. Sluit de barbecue en gril tot een kerntemperatuur van 56 °C. Dit duurt ca. 20 min. Neem het vlees van de barbecue en wikkel in aluminiumfolie. Laat 10 min. rusten. Snijd vervolgens in dunne plakken en serveer.
Picanha met kruidenrub
Instructievideo - 03:30 min.
Picanha van de BBQ met kruidenrub
Ons kun je midden in de nacht wakker maken voor dit malse stuk rundvlees van de barbecue. In een kruidig jasje.
bijgerecht
null personen
215 kcal
45 min. bereiden
10 min. wachten
Aan de slag
Zet de barbecue aan. Maal het venkelzaad in de vijzel. Voeg de knoflook en het zout toe en maal tot gladde pasta. Meng de rest van de kruiden door de rub. Rasp de oranje schil van de sinaasappels boven de rub. Dep de picanha droog met keukenpapier en snijd het vet kruislings in. Wrijf het vlees rondom in met de rub. Gril met de vetrand naar beneden op hoog vuur 3 min. Keer om, draai het vuur laag. Sluit de barbecue en gril tot een kerntemperatuur van 56 °C. Dit duurt ca. 20 min. Neem het vlees van de barbecue en wikkel in aluminiumfolie. Laat 10 min. rusten. Snijd vervolgens in dunne plakken en serveer.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 el venkelzaad
4 tenen knoflook
½ tl zeezout
4 tl paprikapoeder
2 tl verse tijm
1 tl chilipoeder
2 medium handsinaasappels
1 kg picanha
Dit heb je nodig
gasbarbecue
vijzel