Bloemkool en romesco van de BBQ
bewaar
bewaar

Bloemkool en romesco van de BBQ

De romescosaus maakt deze hele bloemkool van de BBQ tot een giga vegan smaakbom.

55 min. bereiden

15 ingrediënten

Aan de slag

Steek de barbecue aan. Doe het venkelzaad, korianderzaad, zeezout, de tijm en peperkorrels in de vijzel en stamp fijn tot een rub. Snijd een stukje van de onderkant van de bloemkolen, zodat ze goed blijven staan. Verwijder de buitenste bladeren. Meng de rub met ⅕ olie, wrijf de bloemkolen hier helemaal mee in en rooster ze ca. 45 min. op de barbecue. Keer regelmatig.

Leg de paprika’s ook op het rooster en gril ca. 15 min. tot ze zwartgeblakerd zijn. Keer regelmatig. Neem van de barbecue en laat 15 min. afkoelen in een afgedekte kom.

Halveer de paprika’s en verwijder de steel aanzet, de zaadlijsten en het vel. Snijd het vruchtvlees in grove stukken. Doe samen met de rest van de olie, 60 g amandelen (per 4 personen), de azijn, paprikapoeder, komijn, chilivlokken en knoflook in een hoge beker en pureer met de staafmixer tot een gladde saus (romesco). Breng op smaak met zout. Hak de rest van de amandelen grof. Snijd de peterselie grof.

Verdeel de romesco over een schaal. Snijd de bloemkolen in parten en leg erop. Bestrooi met de amandel en peterselie.

bereidingstipSnelle romesco? Vervang de verse paprika’s door 1 potje gegrilde paprika’s (295 g, uitgelekt) en pureer meteen met de rest van de ingrediënten voor de saus.
variatietipJe kunt ook 1 grote bloemkool roosteren. Dit duurt ca. 1 uur.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Bloemkool en romesco van de BBQ

De romescosaus maakt deze hele bloemkool van de BBQ tot een giga vegan smaakbom.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig