Bloemkool en romesco van de BBQ
De romescosaus maakt deze hele bloemkool van de BBQ tot een giga vegan smaakbom.
Aan de slag
Steek de barbecue aan. Doe het venkelzaad, korianderzaad, zeezout, de tijm en peperkorrels in de vijzel en stamp fijn tot een rub. Snijd een stukje van de onderkant van de bloemkolen, zodat ze goed blijven staan. Verwijder de buitenste bladeren. Meng de rub met ⅕ olie, wrijf de bloemkolen hier helemaal mee in en rooster ze ca. 45 min. op de barbecue. Keer regelmatig.
Leg de paprika’s ook op het rooster en gril ca. 15 min. tot ze zwartgeblakerd zijn. Keer regelmatig. Neem van de barbecue en laat 15 min. afkoelen in een afgedekte kom.
Halveer de paprika’s en verwijder de steel aanzet, de zaadlijsten en het vel. Snijd het vruchtvlees in grove stukken. Doe samen met de rest van de olie, 60 g amandelen (per 4 personen), de azijn, paprikapoeder, komijn, chilivlokken en knoflook in een hoge beker en pureer met de staafmixer tot een gladde saus (romesco). Breng op smaak met zout. Hak de rest van de amandelen grof. Snijd de peterselie grof.
Verdeel de romesco over een schaal. Snijd de bloemkolen in parten en leg erop. Bestrooi met de amandel en peterselie.
Bloemkool en romesco van de BBQ
De romescosaus maakt deze hele bloemkool van de BBQ tot een giga vegan smaakbom.
bijgerecht
null personen
360 kcal
55 min. bereiden
Aan de slag
Steek de barbecue aan. Doe het venkelzaad, korianderzaad, zeezout, de tijm en peperkorrels in de vijzel en stamp fijn tot een rub. Snijd een stukje van de onderkant van de bloemkolen, zodat ze goed blijven staan. Verwijder de buitenste bladeren. Meng de rub met ⅕ olie, wrijf de bloemkolen hier helemaal mee in en rooster ze ca. 45 min. op de barbecue. Keer regelmatig.
Leg de paprika’s ook op het rooster en gril ca. 15 min. tot ze zwartgeblakerd zijn. Keer regelmatig. Neem van de barbecue en laat 15 min. afkoelen in een afgedekte kom.
Halveer de paprika’s en verwijder de steel aanzet, de zaadlijsten en het vel. Snijd het vruchtvlees in grove stukken. Doe samen met de rest van de olie, 60 g amandelen (per 4 personen), de azijn, paprikapoeder, komijn, chilivlokken en knoflook in een hoge beker en pureer met de staafmixer tot een gladde saus (romesco). Breng op smaak met zout. Hak de rest van de amandelen grof. Snijd de peterselie grof.
Verdeel de romesco over een schaal. Snijd de bloemkolen in parten en leg erop. Bestrooi met de amandel en peterselie.
bereidingstip:
variatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 tl venkelzaad
1 tl korianderzaad
½ tl grof zeezout
1 tl gedroogde tijm
½ tl zwarte peperkorrel
2 kleine bloemkolen
5 el traditionele olijfolie
3 rode paprika's
70 g ongezouten geroosterde amandelen
1 el rodewijnazijn
1 tl gerookte paprikapoeder
½ tl gemalen komijn
½ tl chilivlokken
½ teen knoflook
3¾ g verse platte peterselie
Dit heb je nodig
vijzel
barbecue
staafmixer