Spitskool van de BBQ met chimichurri en pijnboompitten
Groente van de BBQ? Probeer deze groente showstopper eens: de spitskool krijgt door de BBQ een noterige smaak en wat extra rook dankzij paprikapoeder. Kruidige chimichurri maakt het helemaal af.
Aan de slag
Steek de barbecue aan. Snijd de spitskool in de lengte in kwarten en besprenkel met ⅓ van de olie, de paprikapoeder, peper en eventueel zout. Gril de spitskool 15-20 min., keer af en toe.
Snijd ondertussen de knoflook, peterselie en koriander fijn. Meng de knoflook met de kruiden, chilivlokken, de rest van de olie, azijn, het water en eventueel zout tot chimichurri.
Verdeel de yoghurt over een platte schaal en leg de spitskool erop. Verdeel de chimichurri en pijnboompitten erover.
Spitskool van de BBQ met chimichurri en pijnboompitten
Groente van de BBQ? Probeer deze groente showstopper eens: de spitskool krijgt door de BBQ een noterige smaak en wat extra rook dankzij paprikapoeder. Kruidige chimichurri maakt het helemaal af.
bijgerecht
null personen
335 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Steek de barbecue aan. Snijd de spitskool in de lengte in kwarten en besprenkel met ⅓ van de olie, de paprikapoeder, peper en eventueel zout. Gril de spitskool 15-20 min., keer af en toe.
Snijd ondertussen de knoflook, peterselie en koriander fijn. Meng de knoflook met de kruiden, chilivlokken, de rest van de olie, azijn, het water en eventueel zout tot chimichurri.
Verdeel de yoghurt over een platte schaal en leg de spitskool erop. Verdeel de chimichurri en pijnboompitten erover.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 spitskool
6 el milde olijfolie
1 tl gerookte paprikapoeder
1 teen knoflook
15 g verse platte peterselie
10 g verse koriander
½ tl chilivlokken
2 el rodewijnazijn
1 el water
200 g yoghurt Turkse stijl
20 g geroosterde pijnboompitten
Dit heb je nodig
barbecue