Bloemkool met romescosaus van de barbecue
Deze romescosaus met gepofte paprika wil je hierna met nog veel meer eten dan alleen deze bloemkool!
Aan de slag
Steek de barbecue aan. Doe het venkelzaad, korianderzaad, zeezout, de tijm en zwarte-peperkorrels in de vijzel en stamp fijn tot een rub. Snijd een stukje van de onderkant van de bloemkolen, zodat ze goed blijven staan. Verwijder de buitenste bladeren; er mag nog wat blad aan zitten. Meng de rub met ⅖ van de olie, wrijf de bloemkolen hier helemaal mee in en rooster ze ca. 45 min. op de barbecue, keer regelmatig.
Leg ondertussen de paprika’s ook op het rooster en gril ze ca. 15 min. tot ze zwartgeblakerd zijn. Keer regelmatig. Neem van de barbecue en laat 15 min. afkoelen in een afgedekte kom.
Halveer de paprika’s en verwijder de steelaanzet, de zaadlijsten en het vel. Snijd het vruchtvlees in grove stukken. Doe met de rest van de olie, 60 g amandelen (per 4 personen), de rodewijnazijn, gerookte-paprikapoeder, komijn, chilivlokken en de knoflook in de hoge beker en pureer met de staafmixer tot een romescosaus. Breng eventueel op smaak met zout. Hak de rest van de amandelen grof en snijd de peterselie fijn.
Snijd de bloemkolen elk in 4 parten en leg op een bord. Besprenkel met de helft van de romescosaus. Bestrooi met de amandel en peterselie en geef de rest van de saus erbij.
Bloemkool met romescosaus van de barbecue
Deze romescosaus met gepofte paprika wil je hierna met nog veel meer eten dan alleen deze bloemkool!
hoofdgerecht
null personen
360 kcal
55 min. bereiden
Aan de slag
Steek de barbecue aan. Doe het venkelzaad, korianderzaad, zeezout, de tijm en zwarte-peperkorrels in de vijzel en stamp fijn tot een rub. Snijd een stukje van de onderkant van de bloemkolen, zodat ze goed blijven staan. Verwijder de buitenste bladeren; er mag nog wat blad aan zitten. Meng de rub met ⅖ van de olie, wrijf de bloemkolen hier helemaal mee in en rooster ze ca. 45 min. op de barbecue, keer regelmatig.
Leg ondertussen de paprika’s ook op het rooster en gril ze ca. 15 min. tot ze zwartgeblakerd zijn. Keer regelmatig. Neem van de barbecue en laat 15 min. afkoelen in een afgedekte kom.
Halveer de paprika’s en verwijder de steelaanzet, de zaadlijsten en het vel. Snijd het vruchtvlees in grove stukken. Doe met de rest van de olie, 60 g amandelen (per 4 personen), de rodewijnazijn, gerookte-paprikapoeder, komijn, chilivlokken en de knoflook in de hoge beker en pureer met de staafmixer tot een romescosaus. Breng eventueel op smaak met zout. Hak de rest van de amandelen grof en snijd de peterselie fijn.
Snijd de bloemkolen elk in 4 parten en leg op een bord. Besprenkel met de helft van de romescosaus. Bestrooi met de amandel en peterselie en geef de rest van de saus erbij.
bereidingstip:
bereidingstip:
bereidingstip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 tl venkelzaad
1 tl korianderzaad
½ tl grof zeezout
1 tl gedroogde tijm
½ tl zwarte peperkorrel
2 kleine bloemkolen
5 el milde olijfolie
3 rode paprika's
70 g ongezouten geroosterde amandelen
1 el rodewijnazijn
1 tl gerookt paprikapoeder
½ tl gemalen komijn
½ tl chilivlokken
1 teen knoflook
7½ g verse platte peterselie
Dit heb je nodig
barbecue
vijzel
staafmixer met hoge beker