Côte de boeuf met kruidige rub
bewaar
bewaar

Côte de boeuf met kruidige rub

We loeuf côte de boeuf! Helemaal als er een kruidige rub overheen gaat.

30 min. bereiden

8 ingrediënten

Aan de slag

Meng het komijnzaad, gerookte-paprikapoeder, korianderzaad, suiker, zeezout en zwarte peper. Schud goed voor gebruik. Bereid de barbecue voor op indirect grillen.

Dep de côte de boeufs droog met keukenpapier en wrijf rondom in met de olijfolie. Het bijgeleverde sachet wordt niet gebruikt. Bestrooi het vlees rondom met 8 tl dry rub (per 800 g côte de boeuf) en wrijf dit goed in.

Gaar het vlees met de deksel dicht op indirecte deel van de barbecue (waar geen kolen liggen) tot het een kerntemperatuur heeft van 52 °C (medium rare). Dit duurt 15-20 min. Keer halverwege. Controleer de kerntemperatuur eventueel met behulp van een vleesthermometer. Neem van de barbecue en laat de côte de boeufs afgedekt onder aluminiumfolie 5 min. rusten.

bewaartipBewaar de dry rub maximaal 2 maanden in een afsluitbare pot.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Côte de boeuf met kruidige rub

We loeuf côte de boeuf! Helemaal als er een kruidige rub overheen gaat.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig