Côte de boeuf met kruidige rub
We loeuf côte de boeuf! Helemaal als er een kruidige rub overheen gaat.
Aan de slag
Meng het komijnzaad, gerookte-paprikapoeder, korianderzaad, suiker, zeezout en zwarte peper. Schud goed voor gebruik. Bereid de barbecue voor op indirect grillen.
Dep de côte de boeufs droog met keukenpapier en wrijf rondom in met de olijfolie. Het bijgeleverde sachet wordt niet gebruikt. Bestrooi het vlees rondom met 8 tl dry rub (per 800 g côte de boeuf) en wrijf dit goed in.
Gaar het vlees met de deksel dicht op indirecte deel van de barbecue (waar geen kolen liggen) tot het een kerntemperatuur heeft van 52 °C (medium rare). Dit duurt 15-20 min. Keer halverwege. Controleer de kerntemperatuur eventueel met behulp van een vleesthermometer. Neem van de barbecue en laat de côte de boeufs afgedekt onder aluminiumfolie 5 min. rusten.
Côte de boeuf met kruidige rub
We loeuf côte de boeuf! Helemaal als er een kruidige rub overheen gaat.
bijgerecht
null personen
660 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Meng het komijnzaad, gerookte-paprikapoeder, korianderzaad, suiker, zeezout en zwarte peper. Schud goed voor gebruik. Bereid de barbecue voor op indirect grillen.
Dep de côte de boeufs droog met keukenpapier en wrijf rondom in met de olijfolie. Het bijgeleverde sachet wordt niet gebruikt. Bestrooi het vlees rondom met 8 tl dry rub (per 800 g côte de boeuf) en wrijf dit goed in.
Gaar het vlees met de deksel dicht op indirecte deel van de barbecue (waar geen kolen liggen) tot het een kerntemperatuur heeft van 52 °C (medium rare). Dit duurt 15-20 min. Keer halverwege. Controleer de kerntemperatuur eventueel met behulp van een vleesthermometer. Neem van de barbecue en laat de côte de boeufs afgedekt onder aluminiumfolie 5 min. rusten.
bewaartip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 el gemalen komijnzaad
1 el gerookt paprikapoeder
1 el korianderzaad
2 el bruine basterdsuiker
1 el grof zeezout
1 el grofgemalen zwarte peper
800 g côte de boeuf
1 el milde olijfolie
Dit heb je nodig
barbecue met deksel
vleesthermometer