Côte de boeuf met zwarte knoflookboter
Deze côte de boeuf laat je een minuut of 15 rusten, daar wordt-ie alleen maar lekkerder van. De zachte, zoetige smaak van zwarte knoflook past er perfect bij.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 130 °C. Laat ondertussen de côte de boeuf en de boter op kamertemperatuur komen. Pel de tenen knoflook en snijd fijn. Doe samen met de boter in een bakje en pureer met de staafmixer zo fijn mogelijk. Leg de knoflookboter op een stuk vershoudfolie en rol strak op tot een worstje. Draai de uiteinden in tegengestelde richting en leg minimaal 1 uur in de koelkast.
Bestrooi ondertussen de côte de boeuf rondom met peper en eventueel zout. Verhit een grote koekenpan met antiaanbaklaag en bak het vlees in 15 min. rondom goudbruin. Begin op de rand met vet (de zijkant), zodat dit in de pan kan smelten en je het vlees erin kunt bakken.
Neem het vlees uit de pan en leg op een met bakpapier beklede bakplaat. Steek de kernthermometer erin, maar zorg ervoor dat je het bot niet raakt. Stel de thermometer in op 56 °C (medium rare). Braad het vlees in de oven ca. 40 min. of tot het 56 °C heeft bereikt.
Neem het vlees uit de oven en leg op een grote (serveer)schaal. Snijd de helft van de knoflookboter in plakjes en leg op het vlees. Laat het vlees losjes afgedekt onder aluminiumfolie 15 min. rusten. Serveer de rest van de boter apart erbij.
Côte de boeuf met zwarte knoflookboter
Deze côte de boeuf laat je een minuut of 15 rusten, daar wordt-ie alleen maar lekkerder van. De zachte, zoetige smaak van zwarte knoflook past er perfect bij.
hoofdgerecht
null personen
370 kcal
25 min. bereiden
15 min. wachten
40 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 130 °C. Laat ondertussen de côte de boeuf en de boter op kamertemperatuur komen. Pel de tenen knoflook en snijd fijn. Doe samen met de boter in een bakje en pureer met de staafmixer zo fijn mogelijk. Leg de knoflookboter op een stuk vershoudfolie en rol strak op tot een worstje. Draai de uiteinden in tegengestelde richting en leg minimaal 1 uur in de koelkast.
Bestrooi ondertussen de côte de boeuf rondom met peper en eventueel zout. Verhit een grote koekenpan met antiaanbaklaag en bak het vlees in 15 min. rondom goudbruin. Begin op de rand met vet (de zijkant), zodat dit in de pan kan smelten en je het vlees erin kunt bakken.
Neem het vlees uit de pan en leg op een met bakpapier beklede bakplaat. Steek de kernthermometer erin, maar zorg ervoor dat je het bot niet raakt. Stel de thermometer in op 56 °C (medium rare). Braad het vlees in de oven ca. 40 min. of tot het 56 °C heeft bereikt.
Neem het vlees uit de oven en leg op een grote (serveer)schaal. Snijd de helft van de knoflookboter in plakjes en leg op het vlees. Laat het vlees losjes afgedekt onder aluminiumfolie 15 min. rusten. Serveer de rest van de boter apart erbij.
bereidingstip:
algemeen:
variatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 kg côte de boeuf
100 g gezouten roomboter
1 bol Balsajo zwarte knoflook
Dit heb je nodig
staafmixer met hakmolen
vershoudfolie
kerntemperatuurmeter
aluminiumfolie