Côte de boeuf met rodewijnjus
Aan de slag
Dep het vlees droog met keukenpapier. Bestrooi met peper en zout en laat op kamertemperatuur komen in ca. 45 min. Verwarm de oven voor op 150 ºC. Verhit de olie en de helft van de boter in een koekenpan en bak het vlees in 5-6 min. rondom bruin. Neem het vlees uit de pan en leg in de ovenschaal.
Snipper de ui, snijd de knoflook grof en de winterpeen in blokjes. Snijd de bleekselderij in boogjes, was de prei en snijd in stukjes. Verhit de rest van de boter in dezelfde koekenpan en bak de winterpeen, ui, prei, knoflook en bleekselderij 10 min. Voeg de takjes tijm toe en verdeel alles over het vlees. Bak het vlees in de oven in ca. 25 min. medium. Houd je van rood vlees, bak dan ca. 20 min. in de oven. Wil je het vlees gaarder, laat het dan ca. 30 min. in de oven staan.
Breng de wijn in een ruime steelpan aan de kook. Neem de ovenschaal uit de oven. Neem het vlees uit de schaal, maar laat de groenten erin. Leg het vlees op een groot bord en laat 10-15 min. rusten onder aluminiumfolie.
Zeef ondertussen de bloem over de groenten en schep door elkaar. Blus de groenten af met de wijn, roer door en schep het mengsel in de steelpan. Laat op hoog vuur tot ⅓ inkoken. Dit duurt ca. 10 min. Roer af en toe. Giet door een zeef en druk zo veel mogelijk vocht uit de groenten met een soeplepel. Breng de jus op smaak met peper en zout. Snijd het vlees in plakken van een ½ cm. Serveer met de wijnjus.
Ui snipperen
Instructievideo - 00:52 min.
Côte de boeuf met rodewijnjus
hoofdgerecht
null personen
445 kcal
30 min. bereiden
60 min. wachten
25 min. oventijd
Aan de slag
Dep het vlees droog met keukenpapier. Bestrooi met peper en zout en laat op kamertemperatuur komen in ca. 45 min. Verwarm de oven voor op 150 ºC. Verhit de olie en de helft van de boter in een koekenpan en bak het vlees in 5-6 min. rondom bruin. Neem het vlees uit de pan en leg in de ovenschaal.
Snipper de ui, snijd de knoflook grof en de winterpeen in blokjes. Snijd de bleekselderij in boogjes, was de prei en snijd in stukjes. Verhit de rest van de boter in dezelfde koekenpan en bak de winterpeen, ui, prei, knoflook en bleekselderij 10 min. Voeg de takjes tijm toe en verdeel alles over het vlees. Bak het vlees in de oven in ca. 25 min. medium. Houd je van rood vlees, bak dan ca. 20 min. in de oven. Wil je het vlees gaarder, laat het dan ca. 30 min. in de oven staan.
Breng de wijn in een ruime steelpan aan de kook. Neem de ovenschaal uit de oven. Neem het vlees uit de schaal, maar laat de groenten erin. Leg het vlees op een groot bord en laat 10-15 min. rusten onder aluminiumfolie.
Zeef ondertussen de bloem over de groenten en schep door elkaar. Blus de groenten af met de wijn, roer door en schep het mengsel in de steelpan. Laat op hoog vuur tot ⅓ inkoken. Dit duurt ca. 10 min. Roer af en toe. Giet door een zeef en druk zo veel mogelijk vocht uit de groenten met een soeplepel. Breng de jus op smaak met peper en zout. Snijd het vlees in plakken van een ½ cm. Serveer met de wijnjus.
bereidingstip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 kg côte de boeuf van de vakslager
4 el traditionele olijfolie
30 g ongezouten roomboter
1 ui
4 tenen knoflook
75 g winterpeen
2 stengels bleekselderij
1 prei
8 g verse tijm
375 ml Gigondas rode wijn
1 el tarwebloem
Dit heb je nodig
braadslee of ovenschaal (20 x 30 cm)